Nuffnang Ads

Thursday, March 13, 2014

Hari Keenam. Harapan tetap ada!

Assalamualaikum WBT,

Recent event yang berlaku kepada Malaysia dan ia telah melibatkan banyak negara, iya, misteri kehilangan kapal terbang MAS MH370 sudah berlanjutkan kepada 6 hari. Hari ini adalah hari keenam dan masih tiada petunjuk concrete yang membolehkan pesawat tersebut dijumpai. Masih samar yang ada cuma tekaan dan siasatan pakar-pakar aviation yang cuba untuk meramal dimana kedudukan kapal terbang tersebut berada.

Harapan tetap ada untuk anak kapal serta penumpang untuk selamat. In shaa Allah, Allah Maha Mengetahui. Lagipun, kepada siapa kita hendak mengadu nasib? kan? Takkan bomoh pulak? huhu...Baiklah, setelah enam hari siasatan dilakukan, macam-macam spekulasi telah dibuat oleh ramai orang, termasuk lah media, orang perseorangan, orang awam, media asing, ini kerana mereka menginginkan maklumat yang terperinci daripada sumber utama iaitu kerajaan (mereka yang pergi menyiasat).

Sejujurnya, terdapat beberapa kekeliruan setelah enam hari ini, ini kerana, mungkin, maklumat yang disampaikan terdapat percanggahan, ia hanya masalah komunikasi sebenarnya, seperti DCA dan beberapa panglima (Udara, Tanah dan Air) yang masing-masing cuba untuk  menjelaskan tetapi ada terdapat kekeliruan. Sekarang, DS Hishamuddin (Pemangku Menteri Pengangkutan) akan mengambilalih sidang media yang akan diadakan, meaning, he will be there at the PC to ensure that dissemination of information is correct and according to the information. Obviously, the government could not afford to have any confusion in disseminating the information. It is because, once the information is incorrectly disseminated, the media (local, esp. foreign) will get the opportunity to 'twist' the information and make the Malaysian government tries to hide something and this is just faulty. They can do that actually but the it will cause trouble to the Malaysian government. So, that is why, clear crystal PC leads by Hishamuddin will not only make the viewers satisfy with the answer given but also, it will create good environment to those who watch it. Lagipun, some has done great trouble the country. 

Tapi apa-apa pun, dengan izin Allah SWT, in shaa Allah, kita akan jumpa balik pesawat yang hilang tersebut, namun, walaupun harapan tetap ada untuk mereka selamat.

Iya, 

Assalamualaikum WBT

p/s: Jangan patah semangat!!
p/s: bomoh-bomoh.

No comments:

Post a Comment