Nuffnang Ads

Thursday, March 6, 2014

Sabun Marine Essence yang memang hebat!!

Assalamualaikum WBT,

Haa... ini ada satu produk nak cerita ni, perghhh.. produk ni memang best!! 



Kalau search kat Google tu, iya la.. encik Google tu kan? Berlambak lana orang telah menggunakan produk ni, produk apa? Produk Marine Essence Bauty Bar, itu nama kaw-kaw naw-naw hebatnya, nama yang lebih senang untuk orang-orang macam saya ni adalah, Sabun Marine atau lebih dikenali sebagai Sabun Ketiak!!! Iyaaa deknon dan bangnon semua... sabun ni memang tersangat boleh digunakan oleh semua.. mari saya ceritakan sedikit fasal kehebatan sabun dan serta khasiat yang ada dalam sabun ni.... wahhh...

Rumusan yang ada dalam sabun ni adalah Khas Anti-Oksidan dan Minyak Asli.
- Garam buluh
- Pheno-SFE (Ekstrak Teh Pu-erh)
- Ekstrak Liquorice
- Minyak Tea Tree
- Vitamin E
- Aloe Vera

Ada yang bertanya, 

"Laaa... elok ke produk ni?"

Saya ni kan, jenis orang yang macamni, kalau saya tak percaya terhadap sesuatu produk tu, memang saya takkan beli. Sama gak dengan makanan, kalau saya tak percaya saya takkan beli. Produk ni memang terbukti kehebatannya, semua orang nak cantik dan cerah kan? Jadi, sabun ni adalah menjadi sandaran kepada semua untuk menjalankan tugasan tersebut.


Lagi hebat, Sabun Marine ni kan, tadi saya pakai sabun ni masa mandi, dalam pukul 2 petang lebih camtu, then sampai sekarang wangi lagi, tanpa pakai syampu! jadi, sabun ni adalah wangi, dan korang pun kalau rasa pepening duduk dalam rumah kan, letak je hidung korang kat sabun tu, dan hidu sekejap, memang wanggiii dan boleh menghilangkan sakit kepala uolsss... seyes!!

Sabun Marine ni memang sesuai untuk muka dan kulit. 

Antara kehebatannya adalah :

- Dapat mencerahkan kulit yang kusam
- Membantu mengurangkan masalah seperti jerawat di belakang badan
- Mengurangkan excema (radang kulit)
- Menghilangkan kesan hitam di bawah ketiak, celah peha, leher dan juga buku lali
- Mengurangkan parut di mana-mana
- Membuatkan badan kita terasa segar sebab ia sabun yang wangi. Serious!!!

Ada juga yang tanya..

"laaahhh... ada khasiat rumusan anti oksidan dan minyak asli tu tadi?"

Baik, memang nak cerita lah ni...

Garam buluh memang sangat kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit kita dan ia juga bertindak sebagai anti-bakteria, anti-alergi serta anti-keradangan.

Pheno-SFE (Ekstrak Teh Pu-erh) ni dijumpai di Yunan, China dan ia mempunyai khasiat seperti anti penuaan, dan ia mempunyai sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya.

Ekstrak Liquorice membantu mengurangkan perubahan warna kulit dan binti-bintik hitam dan ia juga membantu mencerahkan pigmentasi kulit.Terdapat satu kajian di University of Maryland Medical Centre mengatakan bahawa, liqourice gel dapat membantu mengurangkan simpton eczema seperti gatal-gatal, bengkak-bengkak, dan juga kemerahan. Hipotesis yang dipaparkan adalah 2 peratus liquorice adalah lebih baik daripada 1 peratus liquorice. Bayangkan!!! yang profesor ni guna gel, dan dalam sabun Marine ni ekstrak Liquorice, jadi, lagi hebat kan? - Sumber

Minyak Tea Tree ini membantu untuk menjadi anti-bakteria serta anti-kulat. Ia juga adalah baik untuk sesiapa yang ada eczema kerana ia membantu untuk mematikan kulat yang ada pada kulit.

Vitamin E adalah anti oksidan serta anti penuaan. Ia juga menjadi penyembuh kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Aloe vera. Terdapat banyak khasiat aloe vera ni, tapi biar saya high-light satu je kebaikannya, ia adalah untuk kulit. Kita semua tahu yang aloe vera ada banyak air kan, lebih kurang 99% air dan adalah salah satu cara untuk hydrate, kelembapan dan juga rejuvenate kulit. Cantik lah!!! Aloe vera juga meningkatkan keanjanlan kulit dan menjadikan kulit lebih flexible melalui collagen dan elastin repair. Aloe vera juga membantu melembutkan kulit. Ia membantu oksigen ke kulit dan ia meningkatkan kekuatan tisu kulit sebab ia menyerapkan dalam kulit. Aloe vera meningkatkan perjalanan darah di dalam kulit. Hebat kan?

Banyak sangat dah ni... wahahahaha... tapi apa salahnya kan? berkongsi segala kebaikan dengan orang lain, lagipun kalau kita berkongsi, orang dapat tahu, itu adalah lebih baik bukan? 

Jadi, kepada sesiapa yang hendak mengetahui lebih lanjut fasal produk ini, sila hubungi Nur Fadzliah di 010-2200414.

Assalamualaikum WBT

p/s: Kita membuatkan sabun ni sebagai sandaran kerana semuanya datang dari Allah SWT. Kan?

2 comments:

  1. hahaa.. ok sabun ketiak.. :P memang top rasanya produk ni.. ramai yg puji keberkesanannya

    ReplyDelete