Nuffnang Ads

Monday, April 14, 2014

Fashion Designer : Ulyana Sergeenko.

Assalamualaikum WBT,

Okay kepada yang suka berfashion tapi risau dengan keadaan fashion sekarang ni kan. Baik, korang boleh refer kepada sorang fashion designer ni, dia mereka yang agak muslimah lah walaupun dia bukan muslimah, tapi nilai yang dia letakkan dalam setiap rekaannya boleh dianggap sebagai agak sopan dan santun *mostly lah...

Siapakah dia? 


 Ulyana Sergeenko is the crowned Russian queen of fashionable ladies and the most high-profile figure of the so called Russian Fashion Pack, Russian Mafia or the Czarinas  (the core members of which are: Miroslava Duma, the daughter of a Russian senator and editor of a fashion and style site - Buro24/7; Vika Gazinskaya, a fashion designer known most for her numerous geometric hairstyles and Elena Perminova, a model and the wife of Alexander Lebedev, a former spy for the K.G.B. that is now a banking magnate and owner of The Independent and The Evening Standard of London newspapers - more on them later). Source.

Kalau nak baca boleh lagi. Bukan apa, most of her pieces are dresses, long dresses yang menjadikan ia amat boleh di pakai di Malaysia. Cuma, confirmlah kalau ada yang pakai dress nanti orang kata gila kan? Sebab apa? Sebab long dress memang bukan budaya kita. Baju kurung adalah budaya kita, tapi jikalau ia menutup aurat, apa salahnya bukan? Tak begitu?

So, mari kita tengok this fashion designer yang memang hebat dan dia juga bukan calang-calang orang, mari kita tengok dia punya rekaan.
 Ini la hasilnya, dia ada 40 seamstresses yang memang hebat, untuk yang couture, it takes up to months to finish one garment, hows that? nak mampus. hahahha... aku buat pun sekejap je.. iya la kan, couture, semua made by hands. Semua! Sekian. Kalau Chanel dresses yang couture tu pun dibuat dari tangan, 100 per cent. Pergh!

Okay lah, tu je lah, 

Assalamualaikum WBT

p/s: memang inspired gila tengok Ulyana Sergeenko ni, my cousin yang tunjukkan, dan I jatuh cinta dengan her works! gila hebat!

18 comments:

  1. gaun hitam tu lawa hehe. Salam perkenalan, kenit terjah dari segmen mak dara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Kenit Cinonet : minta blog link boleh? thanks sebab singgah.. luv.

      Delete
  2. Salam,

    datang daripada segmen Terjah Mak dara..

    cantiknye dress.. paling suke yg warna hitam tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Ain Diyana, mintak blog link boleh? terima kasih singgahh... luv.

      Delete
  3. salam..terjah dr segmen MD done follow here :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Permata Biru, dah terjah blog awak, tapi tak boleh nak follow, tak tau ktne nak tekan, hihu... thanks sebab singgah... luv.

      Delete
  4. singgah follow dari segmen mak dara :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohamad Khairil, terima kasih singgahhh... luv.

      Delete
  5. Zara dtg dr blog MaK Dara tuu.. folow sni 279 =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Zara, dah singgah blog awak.. cantik!! suka. Luv.

      Delete
  6. cantik design baju2 dia ni...

    pssttt datang dari segmen mak dara... dan follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mia Liana : haa.. saya pun dah follow blog awak.. best!

      Delete
  7. dari jauh nampak kasut oren tu..saya singgah dari segmen mak dara

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Mar, blog awak Janjikita kan? Okay... thanks! :)

      Delete
  8. semua yang di ketengahkan oleh designer tu cantik la...SA datang dari segmen makdara...salam kenal

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi Amanda... kan cantik kan? follow blog awak...

      Delete
  9. best baca entry sini.
    terjah dari segmen Mak Dara

    ReplyDelete