Nuffnang Ads

Saturday, April 12, 2014

YAHUDI dan YUHUU.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar anda semua? Mari, hari ni saya nak bawakan satu perkara yang orang selalu buat, apa?

TYPO.

Seperti mana yang kita semua tahu, typo memang selalu terjadi kepada almost semua orang, tapi typo selalunya dekat-dekat dengan huruf-huruf yang hendak ditaip, kan? 

Jadi, contoh typo yang saya sendiri nak highlight hari ni adalah,

YAHUDI dan YUHUU

Kepada yang tengah online sekarang, sila lihat key board anda.

Huruf Y ada di kedua-dua perkataan kan?
Huruf A dan huruf U adalah jauh dari tempat masing-masing.
Huruf H adalah sama.
Huruf U adalah sama.
Huruf D dan huruf U adalah jauh dari tempat masing-masing.
Huruf U dan I adalah bersebelahan.

Baik, itu penerangannya untuk typo.

Selalunya typo atau salah taip ini terjadi apa bila seseorang hendak menaip dengan cepat. Kalau macam saya, saya ada faktor lain, jemari saya besar tetapi kadang-kadang disebabkan selalu precautious, saya selalu tengok dulu apa yang saya taip sebelum sent. Tapi saya tak tau la orang lain kan?

Kalaulah saya nak ceritakan semua agaknya, macam-macam pulak nanti, tapi biarlah, Kita tengok dari segi teknikal saya ye. Tapi iya lah, ikutlah macamne pun, hanya Allah SWT yang tahu, kata orang salah faham, kata saya, saje dibuat. Tau tak isitlah sindiran lembut? Ini adalah salah satu daripadanya.

Assalamualaikum WBT

p/s: malas nak tunjuk printscreen.
p/s: macamane lah dulu cik tu survive.
p/s: Haters?
p/s: BM ada autocorrect eh?

2 comments:

  1. Ada je..tp xsuka guna autocorrect ..serabut

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ada eh, tapi takkan lah macamtu sekali kan... huhu..

      Delete