Nuffnang Ads

Sunday, May 11, 2014

"Biar orang tak suka, asal Tuhan suka" - Datuk Aziz Satar.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua di hari Ahad yang sungguh sunny ni?? 

Tadi baca BPOP, lama sungguh dah tak baca, ada la dalam 5-6 bulan jugak lah... huhu.. lama, bukan sebab apa, tak beli je, malas! hahaha.. baca Sinar Harian jew...

"Biar orang tak suka, asal Tuhan suka".

Huuuuu... kalau saya dengar ni pun mesti rasa sentap, ni pun rasa dah sentap kemain, tapi jangan sentap ikut suka perut je, kalau nak sentap, kena bergantung kepada kepala jugak, jangan main sedap hati je. haaa.. camtu. Ini tidak, kadang-kadang, bercakap guna perut, sebab tak berfikir. Gitu!!!

Ungkapan ini diungkapkan oleh Allahyarham Datuk Aziz Satar. Beliau bercakap mengenai artikel beliau yang beliau sendiri tulis dan mendapat kecaman dan kutukan oleh orang sebab tulisan beliau. Sejujurnya, saya tidak pernah membacanya tetapi kalau sampai begitu sekali reaksi beliau, mungkin ada banyak kebenaran daripada kesalahan dan DNA gossip.

Apa-apa pun, kena baca dulu artikelnya tu, hehehe.. nanti tak tau pulak apa yang ditulis kan. Hihu.. 

Tapi ada lagi satu, tertarik akan kenyataan Asmidar *ala pemenang rancangan realiti TV tu, Vokal Bukan Sekadar Rupa, kan? Yang disiarkan di TV3 tu, haa.. katanya,

"Kecewa belum popular"

Aduh.. kesian Asmidar ni, tapi takpe la Asmidar, naik slow tanpa kontroversi terpalit didiri lagi bagus daripada popular kontroversi sana sini, rampas laki orang, besarkan payudara lah, makan dadah bagai, dan lain-lain. Nak camtu ke? takde sapa nak pun...huhu..

dah, usaha je Asmidar, nak senang, cuba buat lagu sendiri, kekalkan momentum lagu kupu-kupu awak tu, sedap dah tu, ala-ala lagu lama-lama. Saya suka lagu camtu, candy to my ears kau. ha.. kan?

Dah nak masak jap.

Assalamualaikum WBT

p/s: Al-Fatihah disedekahkan kepada Datuk Aziz Satar.

No comments:

Post a Comment