Nuffnang Ads

Monday, May 5, 2014

"Saya popular lepas berhijab".

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Panas kan? Ke tempat anda hujan lebat-lebat tersangat? Entah, tapi biasalah, sana panas, sini hujan, sana hujan, sini panas kan? biasa tu.. biasa.

Baik, kalau nak ikutkan, tempat saya ni, panas. Panas wooooiii.. panas macam kat Maldives. Hihu.... nak fefeling Chef Wan gakkk.. hahahha..

OKay, tadi terbaca satu ayat yang dari pandangan saya agak hebat gak lah... hihu..

"saya popular bila berhijab", siapa cakap? Tahu tak siapa cakap ayat ni? hebat kan? Siapa lagi kalau bukan Wardina Safiyyah. Hebat dia ni sebenarnya, saya respek dalam dia berkata-kata cuma kadang-kadang dia seolah-olah tahu semua. I mean, siapa suka macamtu kan. 

Orang kata,

"Berkata-kata bila perlu dan bila tiada apa yang hendak di komen, senyap pun takpe".

Tapi kalau nak ditaarifkan dalam apa yang wardina tu, agaknya semua kena komen lah kot. Jadi, itu adalah sifat yang SERBA TAHU dan MEMANG SAJA NAK PERLIHAT sifat kesemuatahuan. 

Saya pun kadang-kadang tahu banyak juga tentang sesuatu perkara, tapi, takde la macam nak cakap apa-apa kan? Bukan tak berani, cuma! kita ni ada adab, berkata-kata pun ada adab dalam Islam. Ups, rasanya Wardina lebih tahu kan? Takpe lah... 

Lagipun, dia popular bukan sebab berhijab, dia bertudung je rasanya, sebab kalau berhijab, mulut pun kena jaga. Tak gitu kak?

Assalamualaikum WBT

p/s: slow-slow.

4 comments:

  1. hm, jd nmpk x motif dia berhijab.....try to read between the lines....

    ReplyDelete
  2. hmm.. entah la kak yuni... biar jadi macam Waheeda, terus senyap, bagus suami dia.. dia pun taat.. bagus...

    ReplyDelete
  3. ayat lst pedas. namun mgkin nit dia pplar utk dakwah. its hard to b pblic figure

    ReplyDelete
    Replies
    1. lst? 1st or Last? confuse jap... hihu... kan, memang susah jadi public figure, tapi tu lah, nak nak jadi public figure yang memang dikenali dengan komen berkaitan agama. susah sangat.

      Delete