Nuffnang Ads

Thursday, May 29, 2014

Terminal Sentral Kuantan, Pahang.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar? Hari ni adalah hari saya ber-travel ke Kuala Terengganu dan sekarang saya sedang berada di Kuantan, Terminal Sentral Kuantan.

To be honest, terminal ni tersangatah hebat!!! Seriiiously. Like believe me. Macam-macam ada kat sini and ia pun dah macam airport. Hebat gila!!! Hahahaba...

Ada departure hall, arriving hall, kedai makan kat atas, kiosk2 kat bawah, perkhidmatan teksi, bus rapid kuantan, apa lagi? Tu belum cakap sal deretan kaunter yang sederet tak perlu jalan jauh-jauh kaww... hahahahah...

Ada escalator bagai, sumpah cantik. Cuma tak sempat bercakap dengan sorang penjaga kiosk kat situ, dia cakap,

'Terminal ni dah lama dah... awal tahun haritu.. sempatlah merasa rugi dek banjir besar tu..'

'Sampai mana dik banjirnya?'

'Sampai dada gak la'

Tinggi wooii.. saya rasa cam kagum lak sebab banjir tinggi, sama kagum dengN tempat ni.. hahaha.

Dah la.. nanti citer lagi.. tu la tak rasa tak tau, dah rasa kagum bagai2. Hahaha.. cantik terminal ni..

Jap saya amik gambar ruangan menunggu aka departure hall.

Assalamualaikum wbt

P/s: naiklah bus..cuba. hahaha

No comments:

Post a Comment