Nuffnang Ads

Wednesday, July 30, 2014

Butter Cake untuk Raya ke-3!! Dap dap!!!

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar anda semua di hari Raya ke-3 ni? Mesti ada yang sudah mula menunaikan tanggungjawab di pejabar-pejabar kan? Takpe weh, kerja. Kan? sabar...sabar..

baik, Projek saya hari ni adalaahhh... baking a cake. Butter cake to be exact. Hehehe.. alhamdulillah, sedap, dapat pujian daripada mak, mak sedara dan jiran sebelah rumah... hahaha.. lama woi saya buat tadi, bukan lama bakar, lama putar sebab kalau ikut petua mak saya, kena beat lama batter untuk mendapatkan kek yang sedap dan fluffy, kalau guna hand mixer tu, letih gak la, tapi hasilnya!! sedap wehhh!!! hahaha.. jom tengok kek tu, dari bahan-bahan ke hasilnya.. hehehe..





 Haaa.. tengok tu, takde la nak bangga cuma lepas beberapa tahun tak membake cake, now I know the secret nak bake cake.. kena asingkan putih dan kuning telur untuk mendapatkan cake yang fluffy gila.. seriously. masukkan putih telur after pukul guna n butter, then baru masuk kuning telur dengan tepung. Baru menjadi fluffy.. best!

Assalamualaikum WBT

p/s: Sedap! makan panas2.. perghhh...

No comments:

Post a Comment