Nuffnang Ads

Wednesday, July 2, 2014

Diari Ramadhan Akmal : 3rd Day. Lovely.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? saya ni mudah sangat lupa kalau nombor-nombor ni? Kita dah Ramadhan ke berapa? Ramadhan 4 kan? cepatkan masa berlalu? hehehe... saya pernah dengar ada orang cakap, kalau kita berbuat baik memang kita selalu rasa masa cepat berlalu.. eh? hahaha.. 

Baik, untuk diari semalam, saya takde apa pun buat, cuma!!! saya ada cuba menulis resepi yang mak saya masak untuk hari-hari Ramadhan ni, dan hari ni, atas nasihat saya, mak masak,

Gulai Asam Tempoyak Tulang dengan daun cemomok. 

Nanti saya post resepinya, mana tau ada yang mencuba kan? Btw, ada kak Suria tanya, daun cemomoi tu camne?

Saya nak describe pun tak tau gak camne, tapi daun cemomoi ni cam daun kunyit tapi daun kunyit ada bau kunyit yang best kan, daun cemomoi ni takde, sorry, salah pronounce, bukan cemomoi, tapi cemomok, ha.. itu yang sebetulnya... hahahaha..

Bau daun cemomok ni busuk sikit, cam bau ulat yang busuk tu, tapi kalau dah dimasukkan dalam gulai asam tempoyak selalunya daging lah, memang sedap!!! nak-nak kalau buat gulai asam tempoyak daging selodeh *daging cincang. hehehe.. sedap wooiii.. koser makan menda lain dah.. makan tu je... hehehe...

dah, nanti saya post resepi. hehehe.. malas nak beli daging sekarang ni, mahal nak mampus. RM30 untuk sekilo daging kerbau? Kau rasa? Kementerian tak nak pantau ke harga ni? Tu belum GST lagi..mampus..

Nak berbuka lak...

Assalamualaikum WBT

p/s: gila kan makanan orang kampung, hahaha..saya orang kampung..

No comments:

Post a Comment