Nuffnang Ads

Friday, July 4, 2014

Diari Ramadhan Akmal : 5th Day, Berniaga di Bulan Ramadhan.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar? Entry ni adalah untuk Diari Ramadhan ke-5... alhamdulillah, sudah lima hari kita berpuasa. 

Baik, untuk cerita semalam, saya pergi kat tempat kakak saya berniaga, dah berapa tahun juga lah dia berniaga dengan rakan-rakan dia. hehe.. apa menunya? meh saya tulis...

Menu jualan

Roti Jala kuah kari
Kuih Koci
Kuih Gulung
Lauk-pauk
Sambal-sambal
Donut bercoklat
Bubur
Popiah
dan macam-macam lagi... gila tak? Kalau beli semua dan makan semua memang gila, tapi tu lah, koser lah saya nak makan semua kan? Tempoh berdiet, takkan nak makan semua.. gitu..

Then, in shaa Allah, hari ni saya akan pergi lagi, sesambil berniaga kat situ, boleh borak-borak dengan hakak-hakak kat situ, siapa hakak? akak saya la, Ilyana Razlan aka Akak De dengan Akak Nor. Akak Nor kenalan kami gak la, sedara pun juga rasanya.. takpe, tapi janji best borak. hahaha.. kawasan tempat kami berjual tu, kawasan cina tapi okay je, dorang beli sebab dorang nak buat kuih Melayu memang takde la kan, so, dorang beli je, kami? Okay jee uols.. hahahhaa.. janji masyuk gitu... hahaha..

Dah, ni dah pukul 3 lebih dah, tempat saya ni panas sangat lah, sungguh menyiksakan, tapi ni duduk dengan tak pakai bajunya, then balut dengan tuala basah. Rasanya nak kering dah tuala ni.. perghh!!! panas... hot hot hot...

Assalamualaikum WBT

p/s: korang? panas tak tempat korang?
p/s: Gambar sumber Google.

2 comments:

  1. adehhh..sedap pulak nengok roti jala tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nur anis, jangan, no no no.. jangan terliur..nanti nak makan...hehehe..thanks commenting here..love.

      Delete