Nuffnang Ads

Saturday, July 12, 2014

Diari Ramadhan Akmal : Ramadhan 13.

Assalamualaikum WBT,

Sedar tak sedar, hari semalam dah Ramadhan ke 13, sekejap je masa berlalu kan? Risau tak? 

Semalam saya cam no big thing happened pun sebab Jumaat kan, rehat-rehat je lah, cuma, pagi-pagi Jumaat tu saya dah bangun then bawak angah pergi klinik sebab dia demam dan ada sakit sikit. MA bagi antibiotics dan ubat demam, okay da la tu.. alhamdulillah, sekarang ni okay dah, makan ubat kan...

Baik, tengahari saya tak buat kuih ke hape, after semayang Jumaat, saya take a nap jap.. lama gak la, dalam 30 minit, hehe... ke 1 jam? entah... lebih kurang lah kot... then saya pergi bazaar Ramadhan Dong sebab mak nak taufu fah Pak Cik Jali, kena pergi, wajib pergi, sebab mak nak kan... kena lah.

Then saya menjelajah sampai ke Bazaar Ramadhan Benta, ala... lupa lak nak tangkap outfit pergi ke bazaar tadi, saya pakai baju Melayu weh... tapi takde la berbow tie jadah bagai kan... hahahha... biasa-biasa je, cuma ada labuci sikit lah... gituw... sikit-sikit dah lah, jangan lebih-lebih, nak lebih-lebih kena ada occasion lah kot? gituw? hehehe..

Then, hari ni saya pun tak pergi ke surau sebab kaki rasa sakit, maybe minum air bikarbonat tadi tu kot, tak nak lepas ni, minum air tea o suam je lah, senang, takde sakit... kan?

Berbuka pun hari ni ala kadar je, malas nak hebat-hebat, saya makan cucur udang je... hehe.. iyaaa.. sumpah!

Dah lah, hujan lebat ni, tambah mengantuk.

Assalamualaikum WBT

p/s; niat puasa, jangan lupa bangun sahur esok.. daaa...esok nak start menjahitt...

5 comments:

  1. Replies
    1. Takde amik pun tempahan.. jahit baju keluarga je..hehe

      Delete
    2. bagusnya.. situ pun dah jimat banyak tu Akmall :)

      Delete
  2. Replies
    1. hehe, thanks.. memang jimat.. alhamdulillah..

      Delete