Nuffnang Ads

Sunday, July 27, 2014

Sehari Sebelum Raya, Ramadhan Terakhir.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar anda semua? Mesti sihat kan? Di pagi hari sebelum hari raya ni, kita sememangnyalah sibuk, semua pakat mencari bahan untuk hari esok kan? Mesti punya lah, ada sesetengah dari kita, semalam dah siap cari bahan untuk sehari sebelum raya kan?

Jadi? Kalau keluarga saya pulak, kami terutamanya mak lah, dia lebih suka mencari bahan-bahan awal, sebab senang, tak payah nak kalut-kalut mencari bahan bila-bila kan? Haa.. camtu lah pun...

Then, segala jenis santan barang bagai, memang kena ada lah, tak boleh bila nak masak, then time tu nak cari, big no no for my mum, gituwww... 

Hari ni kami masak,


Rendang daging,
Lemang,
Kelamai (lemang tepung)
gulai kering.

Ni adalah menu-menu wajib di rumah saya yang akan dimasak oleh mak saya, gituuwww...

Dah lah, tu je lah wehhh... ni nak pergi tolong mana yang patuttt...

Assalamualaikum WBT

p/s: Ones cannot insult ones mother's dishes. Easy as that.

No comments:

Post a Comment