Nuffnang Ads

Thursday, August 28, 2014

Alhamdulillah...

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Amacam hari ni? Sihat tak?

Baik, semalam saya dapat berita yang menarik. Alhamdulillah, ayah dan mak saya akan mengerjakan umrah. Amin. Pastu mungkin my aunt pun akan ikut sekali sebab my aunt adik mak saya and dorang ada dua beradik je dalam dunia ni. So, mungkin my aunt ikut sekali lah...

Mungkin ada yang cakap,

'Eleh, umrah je pon...'

Meh sini nak cakap, umrah ke haji ke, kalau takde peluang dipanggil, diseru, kau ingat boleh pergi sana ke? Ada kebanyakan orang pergi Mekah, buat haji,buat umrah tapi masih sama. Kenapa? Entah, itu semua ketentuaan Allah kan? Dapat hidayah tu di mana-mana kan? Dapat pergi umrah pun dah cukup bermakna bagi sesetengah orang, kan?

So, takde hal la bagi tak dapat pergi Mekah or Madinah, sebab kalau tunggu Tabung Haji memang lama lah kan? Yang saya paling pelik kan, ada orang tua-tua tu masih menunggu giliran untuk pergi ke Mekah, tapi ada beberapa tahun lepas, dalam surat khabar ada anak-anak muda dapat pergi Mekah, camne? Ke camne?  Untunglaaahh..

Dah la.. saya nak rerehat jap..

Assalamualaikum wbt..

P/s: lovely.

No comments:

Post a Comment