Nuffnang Ads

Saturday, August 30, 2014

Arus elektrik amat berbahaya!

Assalamualaikum wbt,

Elektrik. Terima kasih kepada yang menjumpainya. Penting da sekarang ni cuma ia akan menjadi bahaya kalau aliran elektrik tu in faulty. Yes. Kenapa bahaya?

Bahaya sebab kalau aliran terlampau banyak dan ia akan menjadi litar pintas. Itu bahaya, selalunya litar pintas ni akan mengeluarkan api dan ia amatlah berbahaya kepada sesiapa sahaja dan ia mampu untuk caused kebakaran. Takut kan?

Kenapa saya macam tau je? Sebab last night that incident happened kat rumah my cousin ni. In a blink, api keluar dari fuse utama. Ya Allah, nasib baiklah kami tak panik. Kalau panik, entahlah... tak tahu lahh...

Alhamdulillah, sekarang sudah dibaiki dan akan disusuli after merdeka. Then ada dibaiki lagi mana yang perlu, for now, technician guna apa tah...

So, kena guna elektrik secara minimum je la... no air conditioner...

Assalamualaikum wbt

P/s: bahaya woii..

No comments:

Post a Comment