Nuffnang Ads

Friday, August 15, 2014

Kehebatan Rakyat Malaysia. *tak semua.

Assalamualaikum WBT,

Kita selalu camni,


 yang ni, saya cuba bersangka baik, kot-kot lah orang OKU yang punya kan, tapi kalau dia punya, kena dia tak park full je? so?? camne tu?

"Ya Ampun!!! Apahal kereta ni? Kalau tak pandai bawak kereta, jangan bawak kereta!! parking cam hape je... takde otak ke? sesuka hati je parking?"

"Aik, cubalah parking elok-elok sikit, orang lain pun nak parking jugak?"

"Kalau parking macamni, haram weh! rugi lah ada lesen tapi parking macamni"

"bute ke apa? Parking camtu??"

dan macam-macam lagi carutan dan perkataan nista yang boleh anda sendiri fikirkan jikalau bertemu dengan orang yang camni. Bukan apa, kadang-kadang ada sesetengah tu fikir untuk diri sendiri. Orang macamni, Allah bagi hidup lama sebab mereka diharapkan untuk memperbaiki diri dan akhlak, betul kan? 

Bukan apa, ramai sangat orang berperangai camni. Kadang-kadang ada yang parking, then tempat tak boleh nak parking langsung, boom! kena langgar bontot kereta time orang takde dalam kereta. Kalau yang langgar tu Pajero? Jeep? Ada besi kat depan? Mesti best kan? Langgar je. haha.. 

So, jangan parking ikut kepala lutut, bukan apa, rugi Tuhan bagi minda, kan?

Assalamualaikum WBT

p/s: jarang parking pelik-pelik ni, ada gak, tapi makesure selamat. hahaha

No comments:

Post a Comment