Nuffnang Ads

Wednesday, September 10, 2014

Caller tanya fasal kucing... thanks you..

Assalamualaikum wbt,

Tadi saya nak buat 20 facts about me on Instagram tapi malangnya, ada problem then tak boleh nak upload, then saya pangkah. Lepastu saya fikir nak buat kat blog ni je, hahaha.. then boleh senang lah kan, korang baca je facts about me tu, then fikir balik, rugi lah kan, dedah camtu je fasal kita sedangka orang boleh tanya kita untuk dijadikan bahan bercakap-cakap kan? 

Then takpe la, nenanti kalau ada orang nak kenal, whatsapp me je kay girl? hahaha.. no lah, aritu, sabtu last week kalau tak silap saya, ada orang call saya fasal kucing. yes, saya ada buat entry fasal satu vet kat Batu Buruk, Terengganu and it was a big hit too, alhamdulillah. Ramai yang bertanya, then last week my phone rang...


Mr A : Helo, ni Akmal ke?

saya : iya, siapa ni ye? Boleh saya bantu...

Mr A : Okay, macam ni, awak ada tulis fasal vet kat Batu Buruk kan? Awak masih di Terengganu ke?

Saya : Oh, maaf, saya sudah habis belajar di Terengganu dan iya saya ada tulis fasal vet di Terengganu... kenapa ye?

Mr A : Oh tak macamni, saya ada dua ekor anak kucing tapi anak kucing saya ni tak nak minum susu, apa agaknya penyelesaiannya? awak tau tak?

Saya : *pause yang lama sebab tak tau nak cakap apa... Okay macamni, saya aritu ada bawak anak kucing juga dengan kawan saya, sama masalah then kami bawa ke vet yang saya cakapkan tu, then it turned out ada cacing dalam perut kucing tu, so, bawak ke vet, vet bagi ubat..

Mr A : Berapa ye kosnya?

Saya : Maaflah cik, saya tak tanya pulak kosnye berapa sebab yang bayar tu pun kawan saya... maaflah ye..

Mr A : Oh, iya ke? kalau macamtu, terima kasih la ye..

Saya : Encik boleh call dulu no yang ada tu, tanya dulu sebelum pergi..

*dua-dua letak telefon sambil mengucapkan babai...

Okay!!! ini adalah kejadian sebenarnya... pertamanya saya ucapkan terima kasih sebab jadikan blog saya sebagai rujukan, cuma, maafkan saya, saya hanya dapat membantu dengan apa yang saya tulis, saya beri no vet tu, dan maafkan saya, saya bukan veterinar. Saya dah lama tak pelihara kucing, so I do not know how to cure cats... sorry.

Keduanya, saya mintak tolong sangat, try call the vet dulu sebelum reach me, kadang-kadang saya pun tak tahu nak cakap apa,, sebab saya takde pengalaman dalam bidang veterinar ni... maaf ye..

Ketiganya, saya terkejut juga kalau orang call sebab kadang-kadang saya pun tak tau yang my writings ni ada orang baca dan terharu sangat.. heheh..

thanks..

Assalamualaikum wbt

p/s: gembira dapat bantu anda sekalian yang membaca.. 

No comments:

Post a Comment