Nuffnang Ads

Thursday, September 11, 2014

Detox, Infused Water! Jom!!!

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar di tengah malam buta ni? ada lagi ke yang online? ada lagi ke pembaca saya yang bijaksana sini siti situ sana sini.. tetiba kan??? hahaha...


Okay, sekarang saya nak cakap fasal DETOX. Okay, apa yang saya tahu sebenarnya tentang detox adalah satu nama seorang drag queen kat USA, tetapi, bukan itu tujuan saya pun. Detox atau infused water adalah untuk cleansing. A'ah, untuk membersihkan perut, atau mengeluarkan pelbagai jenis entah hape-hape yang ada dalam perut itu untuk dibersihkan. Paham tak? Saya pun macam lost juga.. hahahha...

Ada saya baru baca ni, watermelon dengan mint atau timun dengan lemon. hahaha.. saya buat, epal hijau dengan cuka delima. Kau rasa? menjadi ke? hahahha... entah, esok nak minum lagi, pepagi buta camtu, in shaa Allah, saya akan bangun pagi sikit esok, then minum air infused tu lah, then esok nak pergi pasar, nak belu buah tembikai, cucumber, lemon dan mint leaf kalau ada... kalau takde saya buat je tanpa mint tu... kan? 

sebab dalam tembikai ada benda tah yang mampu untuk membuatkan kita bersih, haaa.. gitu. lemon of course lah, timun sama gak, ia mampu untuk membuatkan kita clean from the inside. Lagipun, this infused water ni bukan susah pun. Plain water dengan those things je lah. Kan? senang dan enak kooooo!!! *tiru abang Ben.. hahaha..

So, in shaa Allah, after detox baru la boleh buat segalanya dan kena jugak eat clean, lagi cepat berkesan.. hihu.. berkesan untuk apa? kuwusss!! hahahaha.. tapi kena gak exercise kan? kalau tak memang takde ler... hihu.. nasi kena buang sejauhnya kalau nak kurus, malangnya itu lah sumber tenaga beta, camne? takkan nak ganti nasi dengan pisang? roti? mana best makan gulai asam tempoyak dengan pisang.. huwaaa!!!!

dah mengarut, nak tido lak,

Assalamualaikum WBT

p/s: boom boom pow!

No comments:

Post a Comment