Nuffnang Ads

Tuesday, September 30, 2014

Mak cik-mak cik Jepun dalam LRT.

Assalamualaikum WBT,


Di Kuala Lumpur, kita boleh jumpa macam-macam jenis manusia. yes. Macam-macam. Semuanya okay sebenarnya, just the way we accept things, that what matters the most. Tu je.

Nak dijadikan cerita, saya on the way balik dari Kuala Lumpur, naik LRT Kelana Jaya line dari Masjid Jamek, dan sesampai sahaja di stesen Pasar Seni, naiklah satu kumpulan mak cik-mak cik dari Jepun rasanya. Yes, sangat mak cik-mak cik yang berumur 70-an dan keatas tu. Mereka masih kuat. Berdiri dalam LRT sedangkan ramai lelaki-lelaki gagah *gagah ke? duduk di kerusi.

One thing that you need to know about me is, when saya naik LRT, saya prefer berdiri sebab I like being tall and suka tengok sceneries yang ada kat luar, but not ERL, jauh gila, tak nak saya berdiri. Hahaha...

Berbalik cerita mak cik-mak cik Jepun tadi tu, dorang naik, dan suka saya tengok dorang. Bercakap seolah-olah excited to see places in Kuala Lumpur. Excited, but tak tau la dorang nak pergi mana sebenarnya. hahaha... but, I was smiling the whole time, watching them excited, made me excited to actually talk to them. Entah, tapi seharusnya haru biru serta huru hara lah kan? Dorang susah sikit nak cakap English ni, apatah lagi Bahasa Melayu. Kang hape pula kan, so, saya senyum je lah...

Then kami turun di Stesen LRT Bangsar, meninggalkan mak cik-mak cik yang masih excited dan teguh berdiri dalam LRT dan ditemani lelaki-lelaki gagah yang buat pura-pura buta tatkala melihatkan mak cik-mak cik di situ. Ugh, jijik sangat perangai.

So, tu je lah, nanti saya cerita lagi, saya nak recall dulu semua. then baru cerita.

Assalamualaikum WBT

p/s: saya memang suka memerhati pon.

2 comments:

  1. Haha... rombongan Cik Kiah pegi mana la tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah lah, Cik Kiah Harubiru, Cik Nab Huruhara, Cik Bedah Cucikaki dan Cik Leha Kekikeji.. ada 4 orang.. tak tau nak pergi mana dorang ni...

      Delete