Nuffnang Ads

Thursday, September 11, 2014

Segmen Ben Ashaari : Impian Ku, Seorang Blogger.


Asalamualaikum wbt!!!

Apa khabar semuanya? Abang Ben ada buat satu segmen ni, seharusnya saya mewajibkan diri untuk masuk dalam segmen ni, sebab apa? Dah lama saya tak masuk segmen dan, abang Ben pun lama dah tak buat segmen.,..


Baik, ini antara intipati segmen yang perlu dipenuhi, jeng jeng jeng!!!

1. Letak header
2. Citer ringkas fasal diri sendiri
3. Kelebihan blog
4. Impian
5. Submit kt blog Abang Ben.

Jom mula!!! 

Citer ringkas fasal diri sendiri, hurmm.. nama penuh Akmal bin Razlan, tapi saya guna dua-dua nama saya dan ayah sebab saya rasa nama saya pendek, so, better Akmall Razlan dengan tambahan satu lagi huruf 'L' di situ. Umur 26 tahun, seorang yang mempunyai banyak personaliti dan karakter. Mampu untuk senyum walapun pertanyaan orang memakan diri sendiri, hahahaha.. macamne? Asal Raub, Pahang tetapi selalu travel ke Kuala Lumpur untuk kerja event, gituh!! fefeling sangat..  

Kalau kelebihan blog saya ni, saya lebih menggunakan bahasa yang santai, tapi kadang-kadang ada je bahasa yang saya kurang paham yang saya sendiri gunakan sebab, entah lah, mungkin time tu saya terlampau rasa macam bercakap dengan korang kot, rasa macam dah lama kenal je, walaupun kan? hahaha.. Saya dulu nya menulis atas dasar ingin menonjolkan diri di blog ni, jadi terkenal kononnya, tetapi bila dah lelama, minat menulis tu makin mendalam pulak dalam diri. Saya boleh express diri saya dengan tulisan, orang kata, dont judge the book by its cover, well, dalam perihal blog ni, tak semua blogger punyai hati jahat, busuk, kadang-kadang tulisan nampak macam hape je, tapi sebenarnya baik hati, baik jiwa. Haaa.. kan?

Kalau impian pulak, hurmm.. dengan blog ni, saya ingin menyebarluaskan maklumat kepada pembaca dan juga saya ingin berkongsi fasal pengalaman saya seharian, kan? kalau ada yang nak baca lah, eh? impian eh, impian saya, saya nak jadi terkenal macam Abang Ben, Mat Gebu, Yuyu Zulaikha, Maria Elena, Vivy Yusoff, Fatin Liyana, Hanis Zalikha... okay tak? Impian gak tu kan? hehehe..

Ha... tu je la kot, blog saya ni biasa je, blog kampung je.. hehehe..

Assalamualaikum WBT

p/s: suka segmen ni.

ni list blog lain yang saya dah bawa buat segmen abang Ben ni jugak..


28 comments:

  1. Salam Kenal!

    Selamat Berblogging !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak!!! selamat berblogging jugak.

      Delete
  2. moga impian berjaya dalam bidang blog :)
    Singgah dari segmen yang sama. done follow #292.
    http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  3. Salam Ukhuwah Fillah ... Singgah Sini Dari Segmen Yang Sama
    Done FOLLOW sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Akil.. terima kasih.. salam perkenalan jugak..

      Delete
  4. In Sha Allah, usaha terus jaya.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
  5. happy blogging :)

    http://www.adnan-daughter.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih! happy blogging too. loveliness.

      Delete
  6. salam kenal dari mama...
    oh muda lagi awak ye.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. muda? Terima kasih... salam perkenalan Mama..

      Delete
  7. Replies
    1. terima kasih sebab singgah, salam perkenalan..

      Delete
  8. Assalammualaikum... datang daripada segmen yang sama, suka dapat berkenalan dengan anda : Segmen Ben Ashaari : Impianku Seorang Blogger

    mselim3

    ReplyDelete
  9. Assalam,
    salam perkenalan dari saya blogger baru..
    epy bersegmen jugak yer..
    harap dapat berkenalan dan menyokong saya yer...
    jemput singgah yer :
    http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  10. Salam ukhwah fillah
    Ade singgah...

    http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  11. Salam perkenalan..
    Smg tercapai apa yg dhajati.
    Gud luck.
    Done follow..
    Jemput ke sini:
    tellingstory1.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. ayu datang dari segmen yang sama.. ada masa singgah la ke blog ayu ye... boleh nanti follow sekali blog ayu...tq..

    semoga impian awak tercapai...

    http://www.ayuinsyirah.my/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete
  13. singgah sini

    http://eurukaseven.blogspot.com/2014/09/segmen-ben-ashaari-impian-ku-seorang.html

    ReplyDelete