Nuffnang Ads

Thursday, September 11, 2014

Soalan UPSR 2014 BOCOR!

Assalamualaikum WBT,

Siapa yang tak tau isu hangat boom bang boom bang yang memang meletup pom pang pom pang kan?

Soalan UPSR BOCOR!!!

Yes, bocor. bocor, leaked.

Entah kenapa jadi macamtu, kesian budak-budak calon yang ambil Peperiksaan UPSR di mana rata-rata sebenarnya memang kecewa dengan apa yang terjadi. Kalau saya pun kecewa jugak!! Mungkin ada yang cakap,

"eh, takpe lah, boleh dorang buat ulangkaji lagi.."

Well well well, kepada yang ada gut cakap camni, memang hebat lah anda, tak boleh fikir ke yang anak-anak tu dah buat persediaan dan memang dah eager nak jawab peperiksaan tapi tup tup, kena batal, jawab nanti. Bahaya tau, buatkan kalau dorang dah patah hati nak jawab? Camne????

Bayangkan. Okay contoh lain, korang mungkin kakitangan kerajaan, dibagi projek untuk dilunaskan, korang pun buat research bagai, berlatih tubi bagai, dah memang korang rasa cukup senjata untuk 'berperang' or membuat presentation, tup tup, last minute, korang diberitahu, presentation cancel dan akan diberitahu di satu masa kelak. Bagi yang kurang preparation, memang suka lah sebab dorang ada harapan nak buat, but bagi yang memang dah all out untuk buat, apa perasaan? kecewa kan?

So, kepada yang membocorkan kertas soalan tu, silalah bertanggungjawab. Tak tahu siapa yang buat, tapi mungkin CCTV boleh dapat tangkap kot, itu kalau ia dipusat pendidikan, tapi kalau ditengah jalan ke hape ke, entah lah, saya pun tak tahu nak cakap apa.

Kalau dapat penjenayah ni, sila la postkan muka dia di TV dan suruh di minta maaf kepada semua calon diatas kesalahan jenayah yang dia lakukan... okay?

Dah, nak tengok berita pulak..

Assalamualaikum wbt

p/s; kuku dah panjang rasa macam best lak taip. hahaha.. 

No comments:

Post a Comment