Nuffnang Ads

Thursday, October 16, 2014

Apa nak jadi dengan Malaysia ni???

Assalamualaikum WBT,

Tadi saya baca surat khabar kan, terdetik dalam hati,

"Ya Allah, apa nak jadi dengan manusia sekarang ni. Ambil nyawa orang macam Tuhan pula... gila sungguh".

Iyaa.. menakutkan bukan? Memang menakutkan, bukan apa, mana lah tahu kan, kot-kot terjadi kepada kita. Memang tak nak terjadi, tapi kalau nak buat accident, tetiba ada orang tertikam ke apa ke, 

Ya Allah, mintak jauh dan mintak tolong lindungilah diri saya dan keluarga serta kaum kerabatku dari bala bencana dan perkara-perkara yang tidak diingini. Amin ya Allah..

Semalam terbaca kat IG, ada yang tulis fasal kes bunuh siswi di apartmen di UITM, entah betul entah tidak. Maaf, surat khabar hari ni saya tak baca pun, padahal tadi keluar je kejap ke bandar,* eh jap.. bukan kejap, lama nak mampus.

Tapi mungkin sebab saya ni demam selesema dan batuk bagai buat diri lemah dan rasa nak jauhkan diri dari orang je.. iya la sebab takut berjangkit. Tadi pergi pejabat UMNO Daerah, ayah dan abang saya bersalaman lah dengan orang lain. Saya tak sebab takut dorang berjangkit. Maaf ye, bukan sombong tapi memang saya demam, then tekak tak sihat then cam ada luka la kat tekak bagai. Tambah dengan selesema, ya Ampunn.. seksa wehhh...



Tapi tadi saya pergi ke Giat Mara Raub then ada berita gembira untuk saya untuk tahun depan. Yeay!!! apakah??? nanti lah bagitahu, mana ley bagitau sekarang. hahahha.. tapi memang sesuatu yang saya sungguh tak jangka sebab encik Nazari masih ingat saya. hahaha.. mungkin sebab saya blogger sejati yang tidak putus-putus menyokong Giat Mara kot... but not everyone sees that. sampaikan my cousin cakap saya ni Duta GiatMARA dah.. rasa? takke havoc tu? hahaha...

Dah lah, tunggu je la nanti, but for now, I need to gather myself and ready for a new beginning. Jalan yang saya sendiri pilih dan I have to be tough! Yes! I will!

Assalamualaikum WBT

p/s: I hold on to a distant star...

1 comment:

  1. akaml, kalau bukak kedai, wat online jugak tau, sye nk beli...

    ReplyDelete