Nuffnang Ads

Thursday, October 2, 2014

LUNCH : Gulai Lemak Ikan Masin. Dap dap!

Assalamualaikum WBT,

Apakah khabarnya ditengah hari ni? Kenyang dah?

Saya? of course kenyang!

*Tetibe

"ya Allah, gemoknya kau sekarang, kenapa eh?"

"Eh, Assalamualaikum Kiah, wah!! cantik kau kan? tapi sayang, mulut bau longkang, kalau cuci dengan clorox pon belum tentu bersih Kiah, minum asid je lah.."

Bam!! pernah terjadi camni? Of course korang pernah kan? Sebab apa, kekonon lama tak jumpa then jumpa nenanti, dia pun akan gemok macam kau, hahaha... takde la pernah terjadi pada saya lagi, tapi kalau jadi, itulah pun jawapan saya! hahahaha..

Korang? Pernah terfikir camni? Mesti kalau kena pertanyaan macamni rasa macam nak bagi kaki or flying kick je kan. Bagi kata-kata nista je, sebab kalau kita pukul or tepuk tampar, nanti kita boleh dicharge sebagai physical abuse, so! jangan kayyy? Guna kata-kata nista je... lebih Afdhol katanyah!!!

Tapi, kalau rerakan baik cakap camni, memang kena pukul lah! sebab dorang pun kena tahan telinga lah, sebab kalau saya badan besar, korang pun sama. gituh! tapi jangan risau, kadang-kadang bestfriends ni hati kental, sama macam kita jugak, hati kena kental sebab kalau bestfriends ni, percakapan memang tanpa batasan. hahaha. main cakap je. Sindiran of kos. mampus belaka. hahaha...
Dah, saya baru lepas lunch tadi. Makan apa? Makan favourite saya!! mak saya masak hari ni, Gulai Lemak Nanas dengan Ikan Masin, Sambal Petai Lada Hijau dan Sayur Kangkung. Nasib baik amik nasi sikit je... hahha.. makan lauk banyak sebab pagi tadi dah makan telur dengan salad. Feeling!!! mak saya pun makan sekali sebab tengok bawah tudung saji takde apa-apa, so, makan je la telur dengan salad. Kenyang setengah jam. hahahha.. *mampus.

Dah, ni nak pergi Bandar lak, ayah saya ajak. Nampak tak jadual penuh kalau balik kampung. Haaa.. jangan ingat duduk kampung jadual tak penuh, ni tadi baru lepas sapu rumah, jap lagi nak mop lantai, malam kang nak vacuum. Gila kan? memang pack. Bangun lak pepagi, tido seawalnya...well, kol 1 pagi gak lah tido. tapi no hal, sebab seronok balik rumah. hehe..

Assalamualaikum WBT

p/s; ada ke yang menyampah baca blog saya ni? meh nak tau...hehe..

No comments:

Post a Comment