Nuffnang Ads

Wednesday, October 1, 2014

Style : Simple yet Appropriate. Lovely.

Assalamualaikum wbt,

Hari raya haji memang tak lama dah akan menjelma. Makanya, saya pun berkenan untuk membuat satu baju or sepasang baju untuk raya haji tahun ini. Tak tau bila lagi nak saya potong kain tu sebab gunting takde. Rasa camne? hahahah.. mampus betul.

Kali ni warna yang saya beli ada 2 jenis. Kononnya saya nak buat jacket (soft linen dan kain keras sikit *tak tau kain apa) then ada lagi satu, rasanya nak buat baju melayu, tapi kain dia keras sikit. warna? Royal Blue. Memang main royal-royal ke sekarang ni.. kerabat katakan... kerabat apa? Raja Kapurr!! hahahha.. *kecil-kecil telan air kapur, haa. rasakan!

Baik, ni jap lagi nak research sikit fasal nak buat cutting tu, sama ada biasa-biasa je or cutting unik sikit. Entah lah tu macamne. hahaha... jap lagi la tetengok kat mana-mana kan? Lagipun, apalah sangat baju melayu, yang unik hanyalah hiasan dan cara jahitan dan design, takkan nak buat baju melayu ala-ala dress pulak kan? Kena lahar nanti!!! hahahaha.. lagipun, jubah dah ada 5 sekarang ni, nak pakai ke mana pun tak tau, mungkin potong je jadi ala-ala baju melayu.. kan? Then letak poket, boom! jadi baju melayu..

Bayangkan kala orang tanya,

"apa style awak eh?"

Korang nak jawab apa? mesti rasa macam, agak ting tong jugak nak jawab kan? kalau saya, saya jawab

"Style saya lebih kepada keselesaaan tapi appropriate". Haaa.. tu je lah, kalau lebih-lebih, nampak sangat menipu sebab walaupun diri fefeling fashionable tapi takdenye deknon! saya ni biasa-biasa je, sebab tu kena camtu. Mana boleh menipu kan? Saya kalau personal style, ada lah, saya ada juga taste kat baju-baju tapi tu lah, Mr Tummy ni cam chubby sikit. hahahha.. mana tak chubby kan? asyik makan jewww...

So, that is why, saya lebih suka buat baju sendiri then saya kadang-kadang jarang nak pakai baju sendiri sebab fefeling sangat!!! ahahah.. diri fefeling, then tak berani nak pakai baju fefeling, mampus lah kan? So, sekarang, saya lebih buat baju melayu cam modern je, tak kuasa nak buat baju pepelik. To me simplicity is the best. Too crowded makes people annoyed. Tu je sebenarnya. 

Lagi simple lagi bagus, so that kita boleh accessorise kan baju kita. Style sana sikit, style sini sikit, mesti jadi. Confirm! So that our baju could shine without any doubt, gituh!!!


Saya suka style baju camni, tapi more to menswear la kan? Tapi sekarang ni who cares wehhh.. janji cantik. hahahha.. tapi takde ler saya nak pakai lacey-lacey sangat kan... tak sesuaiiii.. sangat! kalau korang suka style yang macamni, kalau ada IG tu sila follow dorang, cecantik gak, cuma kena suai padankan dengan style korang lah...okay?

Dah la, kalau orang tanya korang, korang nak jawab camne?

Assalamualaikum WBT

p/s: fefeling!!!

2 comments:

  1. Replies
    1. thanks.. cantikkan baju lace ni.. kalau orang tua-tua dulu kata kurung kedah.. haha

      Delete