Nuffnang Ads

Monday, December 22, 2014

Astro Potong Line Perkhidmatan TANPA Pengetahuan.

Assalamualaikum WBT,

Haaaa.. ni baru je lepas call Astro, sebab apa? Sebab Astro kena potong sebab katanya, *customer service dorang cakap,ada orang call untuk terminate acc Astro kat rumah saya. Well, memang perkhidmatan dorang takde la bagus sangat, tapi kalau dorang dah berhutang dengan saya RM80+, kena lah ada siaran gak kan, ni kalau nak mintak bayaran cepat je potong sebab nak suruh bayaran, tapi bila dah bayar, dan berlebihan pulak tu, walaupun RM80+ kan? cepat je dorang potong sebab hanya ada panggilan dari entah sape-sape suruh terminate acc Astro, kebengongan apakah itu???

Iya, kami tak bayar these past months dan kami tak tengok pun Astro, iya la nak tengok camne, takde siaran kan? so! kena nak bayar kalau nak tengok, dijadikan cerita, saya bayar last week, then tup tup, hari ni kena potong sebab katanya ada gangguan siaran perkhidmatan. Saya called Astro, tanya permasalahan. Dia cakap apa yang saya cerita tu lah...

Hamboih-hamboih, kemahen kau Astro, kami tahu, bukan kami yang guna perkhidmatan Astro, ada orang lain lagi yang guna... Yes, we know, but since we have paid the bill, clear the bill, you should not have done this terminating thing just because someone called you and tell you to terminate my Astro account. Its not fair at all. And when I asked the customer service person to check the calling, he did not find it and as we usually know, at the beginning of the calling session, they would mention that,

"this call will be recorded for upgrading purposes or perbualan ini akan dirakamkan untuk tujuan penaiktarafan, harap maklum, terima kasih".

Tapi bila suruh check the calling, takde! Takde langsung sapa yang tahu. Plus, ada last week, 18hb 12, ada orang called my brother by telling that suruh bayar bill Astro cepat sedangkan saya dah bayar bill tu, then dia cakap lagi kalau bayar dalam masa cepat, dorang akan bagi free 3 bulan Astro sebab bayar cepat. Hell kami nak percaya, memang tak lah.

Then I gave the number that called my brother to Astro and I hope they going to take some action on that. Apa-apa pun, I need to wait for 48 hours just to reconnect the line. Lama kan? kalau dorang potong line, dalam 1 saat dah potong line. cam celaks kan???

No worry, I will wait... for it.

Assalamualaikum WBT

p/s: Ada ke orang buat police report on Astro services????

1 comment:

  1. sabar k :) paling tak suka call customer service cmtu. diorang punya bil dah la mahal tapi hampeh

    ReplyDelete