Nuffnang Ads

Monday, December 1, 2014

Boat Noodle, Empire Damansara.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar kalian semua? Sihat kan??? Kalau sihat bagus lah..

Ni ada cerita sikit, tadi saya sempat ke Empire Damansara dengan my cousin and also my nephews, baru sampai dari kampung. Kampung dekat je... Raub. Hehe..

Makan apa? Makan glass mee Boat Noodle. Sebab apa dipanggil Boat Noodle? Sebab di Thailand, originallynya this mee diserve di atas boat. Ada di Thailand yang dorang jual makanan atas boat tu kan? Haaa.. kat situ lah...

Lepas tu, mee ni bukan macam mee biasa tu... mee yang digunakan adalah glass mee yang lutsinar tu, macam sohun tapi sedikit besar. Mungkin bahan yang sama buatannya.

Portion yang kecil dan diletakkan di dalam mangkuk membuatkan kita rasa terbuai dek harga yang agak murah. RM1.90 tapi kalu makan 10 mangkuk? Takke agak banyak RM-nya? Kan?

Tapi takde la makan sampai banyak sangat kan? Sebenarnya konsep makan sikit2 dan sederhana ni memang boleh diketengahkan di mana-mana sebab apa? Sebab kalau harga murah kan? Tapi orang makan banyak, harga tetap sama kan? Hahaha..

Tapi apa-apa pun, kepada yang ingin makan Boat Noodle yang tengah hangat sekarang ni, datanglah ke Empire Damansara or search je la Boat Noodle at KL, mesti korang jumpa. Kalau setakat nak rasa je, makanlah dua or tiga kayyy?

Assalamualaikum wbt

P/s: sedap gak la.. light-light je rasa dia..

2 comments:

  1. wahh.. bestnya bawa budak2 tu jalan2.. hihi :)
    so far belom try lagi boat noodle ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try la liza. Tapi makesure sangat makan ikut nafsu..makan 2-3 mangkuk pon okay dah..

      Delete