Nuffnang Ads

Wednesday, December 10, 2014

"...selagi mereka masih ada."

Assalamualaikum WBT,

Kadang-kadang kita rasa keputusan kita telah buat itu adalah keputusan yang paling betul sekali, namun, bila kita fikirankan orang lain, sebagai contoh, mak ayah kita, lambat laun kita akan sedar. 

"Bukan ni yang aku mahukan..."

Takpun,

"Bukan ini yang mampu menggembirakan mereka..."

Tetapi itu la hakikat, jangan sampai terlalu jauh sampai tak mampu untuk kembali. Kadang-kadang biarpun kita berada di tengah jalan, masih belum terlewat untuk kembali ke pangkal jalan dan pilih jalan yang dikehendakan, kan?

Biarpun terpaksa menyimpan impian diri, menghidupkan impian mereka, kenapa apa?

Kerana,

"selagi mereka masih ada.."

Assalamualaikum WBT

p/s: sorry, it took me a total stranger to make me realise.

3 comments:

  1. totally agree with you :) kadang -kadang sedih tengok parents yang terabai bila anak dah besar

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank your for your kind comment. Iya la kan, ramai je yang buat, nak-nak bila dah kaya raya...

      Delete
  2. true, parents comes first even though we have other commitment especially our work.....

    ReplyDelete