Nuffnang Ads

Saturday, January 24, 2015

Janganlah buat jubah berhud bagai..

Assalamualaikum WBT,

Tergerak lagi hati tadi nak buat BH Online... yes, saya click, lepas tu saya baca ini. Ya.. fashion lelaki memang agak boring, tapi kalau berani pakai, macam-macam kita boleh buat. Tapi sekarang ni. trend BERJUBAH diagung-agungkan. Anda tau tak jubah adalah BUDAYA orang Arab. 

Sebenarnya, kita ni boleh je buat banyak pakaian dengan cuaca kita ni, kita tak digalakkan pakai pakaian yang tebal-tebal sebab kita bukan sejuk punnn... kalau nak pakai boleh, tapi bergambar kat Pavillion, KLCC, Bangsar, macam Wak Doyok, takde masalah. disebabkan cuaca kita ni panas disiang hari, pada pendapat saya, adalah dinasihatkan memakai pakaian yang berlengan panjang, tetapi tidak terlalu tebal or layered. Kalau nak layered boleh, tapi at least 1 layer je with thin fabric. Kalau fabric tebal... hmm..payah sikit...

Kita ni sebenarnya terlalu memandang dan merujuk mereka yang berada di iklim-iklim sejuk seperti Russia, China, Jepun, USA, Europe, jadi, pakaian mereka adalah mengikut cuaca. Kalau kita? siapa yang kita nak pandang kan? Now, kalau kita tak boleh nak create garments yang tebal, pergi cari fabric yang anda suka, then come out with your own idea, then play with colours. hahah.. senang kan? I have a few too pakaian yang saya sendiri selesa pakai with my owh twist. Lantak lah kan? hahaha...

Dah, pakai la apa yang korang sendiri nak kan? bukan hape2 pun... but at least we know who we are, dah la kan?


Assalamualaikum WBT

p/s: So??? camne? setuju?

No comments:

Post a Comment