Nuffnang Ads

Saturday, January 31, 2015

Kafarah Dosa.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Ya Allah... letihnya sayaaa... tadi saya dengan keluarga pergi 'berikan', maksudnya, menangkap ikan.

Keletihan hamatttt.. mengharung air kolam tu, walaupun tak dalam tapi sebab tanah lumpur selut yang ada, membuatkan saya mengerah keseluruhan tenaga badan untuk mencari dan menangkap ikan... gila wehhh!!! hahaha...

Ni hari ni, badan sakit-sakit sebab mengharung air bukannya satu perkara yang senang. Kalau takde proper latihan, memang lebih sakit daripada apa yang saya alami... hihu...  tapi no problem juga la sebab sakitnya sekejap je.. ni pun dah okay sikit dah.. alhamdulillah...

Saya dengar Allah bayar kafarah kita dengan sakit.  Kalau kita sakit maksudnya, Allah bayar kafarah atas apa salah yang kita lakukan dahulu... hmmm... 

In syaa Allah, sakit kita adalah kafarah atas dosa-dosa yang kita telah lakukan.. semoga kita diterima oleh Allah.. amin.

Assalamualaikum WBT

p/s: :)

No comments:

Post a Comment