Nuffnang Ads

Thursday, January 8, 2015

Lipis Masih Hujan. Hmmmm...

Assalamualaikum wbt,

Alhamdulillah, 2 3 hari lepas hari semakin panas dan ada mentari menyinar namun hari semalam dan hari ni... takde mentari pon... tetap bersyukur sebab kita masih diberikan nyawa.. amin..

Baik, sekarang saya berada di Bandar Kuala Lipis dan saya tanya ayah saya...

'Ayah.. kalau ada Kuala Lipis.. kalau ada kuala mesti ada hulu kan? Macam Hulu Terenggganu, Kuala Terengganu, kan?'

'Ada Hulu Lipis kat area tempat kita duduk la.. kat Raub tu...kat situ2 lah'.

Sumpah jawapan tak meyakinkan hati... hahaha..tapi haha..biar je la kan...

Now, say tengah makan di salah satu kedai yang ada di Bandar Baru Lipis ni... Alief Maju.. nampak tak..kedai mamak kan? Korang nampak kan kalau kedai mamak..mesti ada maju kat belakang nama dorang... iya la ..kalau takde orang makan pon..tetap maju.. gitueww..

Btw... kat Lipis ni..hujan masih ada tapi entah la.. memintak takde la banjir... kan? Seksa sangat tengok... tadi sempat pandang ke luar.. yg kesan banjir tu... tinggi nau airnya... habis mati pokok2 yang ditenggelami air tu...

Tapi apa2 pun.. kita berdoa kepada Allah semoga takde banjir dah la kali ni... amin..

Assalamualaikum wbt

P/s: dengar kata Malaysia nak sejuk? Dan berkemungkinan turun salji... betul ke.. takyah ke Paris la...hahahahahaha!!!

No comments:

Post a Comment