Nuffnang Ads

Thursday, January 22, 2015

Someone need to be SLAMMED - Zamani's drug possession case.

Assalamualaikum WBT,

Heboh sejak semalam berkenaan video yang menampilkan vokalis SLAM, Zamani yang ditahan atas drug possession dan adalah 'peminat' yang TAK MUNGKIN dari kalanngan orang awam kan... Memang tak langsung lah, siapa pulak orang awam boleh masuk ke dalam tempat tahanan kan? Logically. Tapi entah lah...

Tapi ini lah antara keburukan internet dan bila disalahgunakan oleh orang yang terlampau 'bijak' maka ia menjadi permasalahan yang agak 'bijak' terhadap orang lain. Oleh sebab itu, Ketua Polis Negara Malaysia kita ni, telah mengambil langkah untuk menyiasat dan mungkin go further dengan menangkap pelaku kesalahan ini.

Kalau dilihat dari segi peminat, mungkin tiada kesalahan, tetap socially, respect, memang lah salah. Bayangkanlah, kalau adik beradik anda masuk dalam jail, then disuruh menyanyi or menari, cuba bayangkan? Mungkin pelaku tidak tau, but yang melihat yang mempunyai simpati memang pelaku tu memang hancur la reputasinya. Kesian kan? Now, "kesian" pulak si pelaku tu... hahaha...

Tapi, once you go viral, anyone lah, pastinya ada bermacam reaksi, nak-nak video-video yang melibatkan mereka yang mungkin dikenali or perbuatan dalam video Zamani SLAM tu.. memang tak dapat dimaafkan sebab ia amat memalukan. Yes, drug possession is salah, but dengan merakam Zamani sambil menyanyi sedang tangannya digari.. itu lebih menyakitkan  hati mereka yang melihat video tersebut. Mungkin pelaku yang melihat peluang itu, *bagus optimistic, tapi tak kena tempat, dan merakam nyanyian Zamani untuk dendangan semasa nak tidur, Mungkin, Mungkin pelaku adalah peminat no. 1 Zamani SLAM. I can't blame u for that, but! the one who posted the video itu sepatutnya mendapat balasan. Tidak hanya yang merakam. Jadi!

Kita sama nantikan perkembangan case ini, btw, kes polis ini telah menjadi kes polis. Weird kan?

Assalamualaikum WBT...

p/s: Kesian Zamani, hmmm.. pening lah...

No comments:

Post a Comment