Nuffnang Ads

Saturday, February 28, 2015

Alfa Maradina Niqab! Mari-mari!

Assalamualaikum WBT,

Salaam Jumaat kepada semua. Jap lagi kita akan ke masjid untuk mengerjakan ibadah Solat Jumaat kan? Alhamdulillah...

Baiklah, saya bangun pagi as usual hari ni, plus, ada perkara yang saya sering fikirkan. Yes, kita semua tahu kan ramai wanita selepas berkahwin sekarang masih bekerja sebab iya lah, mungkin mereka ingin membantu suami mereka dalam mencari nafkah keluarga kan? Tapi sebenarnya, duit isteri adalah duit isteri dan duit suami adalah duit keluarga. Nampak tak kat situ?

Memang ramai isteri yang bekerjaya dan memang ia sudah menjadi kebiasaan dalam masyarakat Malaysia sekarang khususnya Melayu. Melayu moden katanya... hehe.. Tapi ada juga isteri yang mengambil langkah lebih proaktif dalam hidup bekeluarga di mana mereka menggunakan kebolehan mereka yang telah mereka pelajari di mana mereka belajar dahulu dan started doing their own business. Menjalankan perniagaan adalah salah satu daripada jalan yang baik dalam hidup berkeluarga. Iya lah, suami cari nafkah, dan isteri mungkin ingin meluangkan masa membesarkan anak-anak dan mengambil keputusan untuk bekerja di rumah.

Ini keputusan yang bijak, disamping dalam menguruskan rumah setiap hati, seperti menyapu, mop lantai, kemas rumah, bermain dengan anak-anak, mengajar anak-anak, mereka yang berkemampuan untuk membuat sesuatu boleh memulaka perniagaan, kan?

Saya ada beberapa kawan yang memang giat menjalakan perniagaan dirumah tanpa mengabaikan pengurusan rumah tangga. Mereka cukup kental hatinnya. 

Kawan saya, Alfa Maradina yang menjalankan perniagaan menjual kain, niqab dan juga shawl online, kepada yang membeli online, bolehlah berurusan dengannya. Kepada yang berminat untuk melihat hasil niqab yang dijahitnya sendiri. Iya, dia jahit SENDIRI, okay, takde orang yang tolong jahitkan untuk dia dan untuk pengetahuan,hasil jahitan dia memang cantik. I have worked with her before, masa kat GIATMARA Raub, memang dia menjahit cantik. Kain-kain pasang yang dijualnya juga mempunyai kualiti yang baik dan terdapat pelbagai jenis corak kain. Mostly high quality cotton.

Kepada yang mempunyai Instagram, bolehlah search ALFAMARADINA atau hashtag #niqabis dan inshaaAllah, ia akan di-direct ke instagramnya, Okay? Support local sewers dan korang boleh amik number ni dan Whatsapp je terus, 019-2390467 - Alfa.

Good luck Alfa dan kepada yang berminat, tengok IG okay? Kalau tak nak beli pun, tengok-tengok je dulu takpe, who knows kan? Berminat nanti... hehehe...

Assalamualaikum WBT

p/s: Good luck Alfa dan keep up.  
p/s: Entry last week.

No comments:

Post a Comment