Nuffnang Ads

Sunday, February 15, 2015

Fashion Blogger to Luxury Goods Workshop. Gila Sungguh.

Assalamualaikum WBT,

Saya suka sangat tengok programme tv Fashion Blogger yang kat E! Channel tu. Fashion bloggers itu adalah dari Australia dan rata-rata mereka mempunyai nilai-nilai mereka yang tersendiri. Iya lah, mereka kan fashion bloggers mestilah pakai cecantik dan mostly apa yang mereka buat adalah berkaitan dengan dunia fashion dan sekitarnya. Produk kecantikan, photo shoots, editorials, product endorsement dan macam-macam lagi yang mereka buat. 

Rata-rata mereka adalah dalam kalangan mereka yang memang famous dah, kalau tak famous pun, lepas je being seen in the industry with many things yang Australian readers can get from them, mereka akan famous and famous comes with great responsibility.

Kenapa?
 
Coco Chanel with her Iconic 2.55 Bag.
Yup, kerana, they need to jaga penampilan mereka. Kalau keluar je, they need to look polished and well dressed kalau tak, haha.. tak padanlah dengan apa yang they preached kan? *nasib baik la saya bukan blogger fofuler or fashion blogger, kalau tak! hahaha.. mampus.

Saya pun ada ambil beberapa tips daripada mereka dan sekarang saya cuba untuk apply a few techniques untuk upgrade my blog pun. hehehe...itu pun kalau menjadi lah, kalau tak menjadi, saya akan cuba je lagi and find something that works for my blog and my writing essence, kan?


Apa-apa pun, mencari sesuatu yang untuk memperbaiki sesuatu adalah baik, tapi kena buatlah sesuatu tu, janganlah pulak menjadi biasa-biasa je kan? Half hearted does not work now. hehehe....

Hari ni saya tengok Luxury Good Workshop. I am super dang impressed with the tv programme. Gila sungguh. hahaha.. from Hermes scarf, Chanel 2.55 handbag, Weston shoes to Lien jewelry. Gila sungguh, sungguh gila.

I get excited for these people. Hehe, muda-muda lagi dorang dah jadi apprentice di big company and they even have great course in their conuntry *Perancis, Itali to appreciate their heritage. Gila sungguh. Kita? hehe...

Assalamualaikum WBT

p/s: saya nak menangis tengok Chanel 2.55 GILA!!!!

4 comments:

  1. ping artikal blog anda di sini untuk mendapatkan lebih trafik di blog anda
    http://www.pingmeblog.com

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. entah lah,, try check kat LI channel sebab I tengok tadi dear..

      Delete