Nuffnang Ads

Sunday, February 8, 2015

"Gemok!!! 125kg"!!!!

Assalamualaikum WBT,

Korang tau tak berapa susahnya orang gemuk nak kurangkan berat badan kalau takde inspirasi? Sesetengah orang suka ada inspirasi untuk menjalankan sesuatu perkara. Antara inspirasi yang sering menjadi pilihan adalah, duit, glamour, pakaian dan pasangan.

Saya pun ada inspirasi saya sendiri, nak tau inspirasi saya apa? Pakaian. hahaha.. Pakaian sebab, kalau kurus, boleh pakai banyak pakaian dan pakaian orang kecil-kecil ni kebanyakkannya murah dan affordable. Sebab kurang guna kain!!! hahahha... boleh?

Okay la semua, saya alhamdulillah, bulan lepas, saya hilang sebanyak 2.5kg dengan on off diet yang bongok tu, dan untuk bulan Februari ni, saya berazam untuk go further dengan melancarkan diet yang agak extreme supaya saya dapat hilang berat dengan lebih lagi. 

Ini kerana, memandangkan berat saya dan mencecah 125 kg di usia 27 tahun, saya memang kena menjalankan kehidupan yang sihat lah kan? Kalau makin tua, camne kan? Huhuhu... 

So, oleh sebab itu, kurus sikit demi sedikit, aim saya kalau dapat kurangkan berat badan sampai 100kg pun okay la untuk permulaan.. but now, aim awal nak pecahkan tanda 100 kg tu, maksudnya nak dekatkan dengan 100 kg dulu, then baru lah work on other things. yess!!!

Memula dulu, saya tak sedar saya gemuk. *boleh? Serious, saya rasa berat saya okay lah... tapi bila dan sekarang ni, seluar banyak la muat, saya mulai sedar...

"Saya gemok!!!!"

Now, i personally think that it is not too late to have some weights shed, in order for me to get healthy. kan?

Oleh itu, marilah kembali semua makan sayur. Like I did before, in January. Mampus la nak makan sayur sokmo? dek... nak kurus kenalah berkorban...hahahha.... lagipun, sayur it not a bad thing... kan?

Assalamualaikum WBT

p/s: lovely.

No comments:

Post a Comment