Nuffnang Ads

Saturday, February 14, 2015

Maggi Kari : Curry Feastival : Murtabak Maggi Kari Sedap Gila!

Assalamualaikum WBT,

Pernah tak korang?

"Ya Allah... nak masak apa ni? Tak lah nak masak apa untuk lunch ni... hari-hari masak pun bosan jugak kan?... *then stressed"

Tak pun,

"Apa benda la aku nak buat sekarang ni, nak makan apa pun tak tau. Takkan nak makan kat mamak je tiap hari... bosan kot!"

Haaa!!! worry no more! Mari saya tunjuk resepi yang memang senang hamat nak dibuat.. bahan utama? apakah?

http://www.maggi.com.my/Pages/landing.aspx


Maggi Curry!!! Boom meletop pom pang pom pang! * panjang tak mana tuh??

Baik, ini resepi untuk Murtabak Maggi Curry Tersedap Ala-ala Mamak Di Bazaar Ramadhan Punya Resepi. *panjang kan nama resepi tuh? hahaha...

2 bungkus Maggi Curry
2 biji telur gred A
2 ulas bawang merah
Daun Sup
Daun Bawang

Cara-cara :

Resepi ni mudah dan senang dan cepat!

Masak air dalam periuk kecil dan rendam mee sehingga kembang *exact 2 minit okay?
Pecahkan telur dalam mangkuk, letakkan bawang dihiris dan chopped daun bawang dan daun sup. 
Toskan mee tadi dan letakkan ke dalam telur tadi.

Panaskan kuali dan minyak. *kesahlah dek kau nak kuali apa, kalau saya, saya guna kuali biasa tu je, yang melengkuk tu kan, senang. Senang nak terbalik kan. Hahaha...

Then, letakkan mee yang dicampurkan campuran telur tadi, dan masak sehingga masak. At least masak sehingga telur tadi tu masak okay?

Setelah masak, tolonglah berkongsi dengan orang lain, janganlah kau masak then kau makan seorang diri. Maggi Mee Curry ni adalah sebenarnya untuk dikongsi dengan orang lain supaya kita dalam bersama bergembira dengan apa yang kita ada!

Barulah Happiness is Homemade, kan?

Assalamualaikum WBT

p/s: kalau korang nak tau lagi, sila klik di gambar Maggi Curry yang besar dabak tu!!!

No comments:

Post a Comment