Nuffnang Ads

Monday, February 9, 2015

Mossip-mossip Mak Jemah : Isu Kutip-kutip.

Assalamualaikum WBT,

Hi semuaaaa... bersama Jemah lagi dalam section Mossip-mossip Ber-jemah! Gituh... Jemah nak ucapkan terima kasih kepada yang sudi sangat baca halaman Jemah ni walaupun Jemah menulis atas dasar suka-sama-suka! ehhh? apa ni... hahaha..

Apa-apa pun, Jemah baru je balik dari Los Angeles, katanyah!!! Kalau Pak Nil pergi ke studio E! jumpa G.Rancic, Seacrest dan ramai lagi, jemah lagi lah uols.. Jemah jumpa segala kerabat manusia kat Los Angeles tu. Jemah hadiri Grammy Award yang ke 57... haaa kau? dah 57 tahun dah Grammy ni, rasanya ada lebih kurang merdeka negara kita kan? gituhhh... lama deknon...

Jemah suka nau dengan Sam Smith tu ha... tak ke gila dek, kau menang bagai-bagai. Best New Artist, Record of The Year, Song of The Year, Best Pop Vocal Album... kauuu sapu semua kan? Jemah nak ucapkan, from the bottom of my humble heart, congratulations and hope will make great music and keep soaring dear Sam. *Jemah duduk sekejap ke LA, tapi ha kau!!! English licin!!! hebat tak???

Tu citer luar negara, ni Jemah nak cerita, cerita dalam negara ni... Jemah ada la dengar yang orang kata pre wedding tu bukan budaya Islam kita, takde pon dalam islam pre wedding bagai-bagai kan. Tapi iya lah, negara kita ni sedikit demi sedikit, jemah tengok dah macam negara omputis dah, ada ala-ala sekular elemen pun ada. Hadap la uols... tema Islam Hadhari kan dah lepas.. new leader, new ideologi *itu Jemah belajat kat U dulu...

Semalam Jemah terdengar dari TV3, Melodi *sumpah dengar je, tak tengok pown... yang mengatakan bahawa, Tasha Shila adalah antara yang diburu sebab dikatakan/dituduh/digelar/difitnah/dicakapkan/digembar-gemburkan/dihamburkan sebagai salah seorang daripada 'escort girl' yang kecoh beberapa minggu lepas.

Now, Jemah nak ucapkan selamat bermalam isnin, korang the best okayyy?

Assalamualaikum WBT

p/s: Diet is killing meee!!!! hahahha...

No comments:

Post a Comment