Nuffnang Ads

Friday, March 6, 2015

Apa itu GST?

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Sihat kah pada malam ni?



Tadi saya ada pergi ke laman web GST sebab nak baca fasal GST then dorang ada penerangan dalam PDF file kan, so, I downloaded la the file, then, nanti saya akan telaah file tu.

Buat masa sekarang, saya tanya la dorang kat twitter kan, then dapat la respond, okay lah. saya tanya,

"Syarikat kecil pun kena daftar GST ke?" *lebih kurang.

Jawapannya,

"kalau pendapatan tahunan syarikat melebihi RM500k adalah wajib daftar tapi kalau kurang adalah digalakkan".

So, untuk semua yang ada syarikat berpendapatan RM500k tahunan, daftar laa wehhh... camne, bayaran tu saya tak tau lah, korang kena layari laman web gst.custom.gov.my *nampak tak promote tu??? gituhhh... I BER-KERAJAAN jugak okayyy...


Okay lah, nanti bila saya dah faham macamne GST ni berfungsi, maka nanti saya akan cuba buat anda faham lah, bukan apa, kita nak orang lain faham ni, kita kena la faham jugak kan? So! Camtu lah...

Assalamualaikum WBT

p/s: baca banyak, banyak ilmu. katanya.

1 comment:

  1. aku pun act x berapa faham sangat pasal GST nie wakaka. nak nak g usha website dia jap

    ReplyDelete