Nuffnang Ads

Sunday, March 1, 2015

Minyak dan Air.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua?

Mesti semua dalam keadaan yang 'panas' kan? sebab iya la, harga minyak telah naik kembali. Hmm.. nak cakap camne ye? Tak tau la... naik ke turun ke, tetap kena isi minyak. Nak buat camne kan? Kita bukan macam tempat lain, macam tempat saya, bukan ada LRT ke apa, so, redha je lah.

Kalau ada this public transportation, takde masalah, senang. Tapi malangnya, takde uolss... beca pon takde.. hehehe...

Hari ni hari Ahad kan? so, apa yang korang buat untuk hari Ahad yang semakin panas ni? Hari-hari panas tapi selalunya, hari Ahad memang satu hari yang panas dan ditambah dengan keadaan sekarang ni, makin panas la jawabnya uols... jangan lupa minum banyak air, biar banyak takpe. Jangan kurang. Lagipun, sekarang kan panas. 

Kita ni duduk kat kampung and bukan duduk di dalam air cond, tapi sebenarnya, bagus tau duduk bukan dalam air cond ni, bayangkan mereka yang duduk dalam air-conditioned room, then bila lunch keluar. Takke kejutan gituw, sejuk-sejuk then panas nak mampus. Terkujat saraf badan.

So! that is why la kita kena minum air masak yang banyak. Jangan minum yang sejuk tu sebab ia hanya akan memburukkan keadaan sebab kalau kita minum air sejuk, nanti panas di dalam. Orang kata larr... hehehe...

then tak lama lagi kita akan berdepan dengan krisis air sebab apa? Sebab bekalan air semakin hari semakin sikit. Semakin banyak tempat tadahan air diteroka oleh mereka yang tidak bertanggungjawab. So, mungkinlah kita menjadi pening later on. Krisis air dan minyak pulak nanti. Pening uolss...

Terfikir pulak, minyak dan air takkan bercampur, tapi bila dicampurkan dua, sumpah pening! hahahha

Minum banyak air tau?

Assalamualaikum WBT

p/s: minum air masak jom!!!

No comments:

Post a Comment