Nuffnang Ads

Wednesday, March 4, 2015

Mossip-mossip Mak Jemah : Sesudah Janda Buka Tudung.

Assalamualaikum haaaa!!!
 
 
Kemahen tau si Akmal tu, Jemah duk duduk-duduk bersenang-lenang kat atas kerusi malas kat rumah Jemah ni, tetiba email Akmal datang.
 
*tuing!!!
 
Then Jemah buka email tu,
 
"Hoiii Jemah... kemahen kau kan, balik dari Hawaii terus takde call aku ke hape? Aku ingat kau ganti Michelle duduk White House. Tup tup, aku email PA kau, Esah Kemenyan, dia cakap kau dah balik ke Mesia ni. Terkejut sungguh aku. Lama kot Jemah oiiii... 2 minggu kau takde antar entry kat aku. Aku bayar tau!!! kau ingat free? 3@&%)&@$&@&%... rasakan ha!!!

Bye jemah!

chow chin chee!! Muah! "
 
 Kau rasa??? Tak ke tersedak Jemah baca email si Akmal ni... Jemah rasa macam nak lempang-lempang je si Akmal tu.. kemahen hayat dia... okay lah Akmal!!! ni Jemah nak cerita sikit fasal artis Malaysia ni...ke kau nak artis Antarabangsa? Bukan apa, Jemah baru je balik dari New York sebab Kak Anna Wintour jemput Jemah duduk sebelah dia, teman dia kat front row fashion show. Jemah cakap, Jemah malas... jemah nak duduk belakang-belakang sikit. Malu la... Jemah buat secantik dia...

Sebab tu la dia tak jumpa cari kereta, Jemah tunggu lama tau!!! kat dalam kereta, tup tup Jemah alih kereta dia, bam!! terus dia tersengih-sengih mencari kereta. Geram Jemah tahu!!! Sakit hati ni.. ~~sakitnya tu disini~~ *nyanyi plak!!!

Then Jemah baru je balik dari New York, macam Jemah cakap tadi lah, then beberapa hari lepas, Jemah syukur sangat sebab Kek Nis, kenal tak Kek Nis?  Ala... Hanis Zalikha lahhh... yang insyaaAllah akan berkahwin dengan Kepten Malaysia Hairul Azreen tu haaaa... kenal tak? Kalau kenal bagus!! Kek Nis dah bertudung uols!!! santek!!! Jemah dah lama doa-doakan untuk dia ni. Dia dah sememang cantik, then kalau bertudung bertambah-tambah cantekkkk... 

Then terfikir pulak satu perkara yang Jemah cakap dengan kawan Jemah semalam, fasal mereka yang mempunyai status Janda ni lah... Jemah tanya kawan Jemah...

"eh... bukan dia ni dulu bertudung ke? sekarang ni tak dah ke?"

"Aah.. tak dah..."

"Iya lah kan, dulu laki tanggung dosa, sekarang dan tanggung sendiri, bebas lah... akaun dosa masing-masing, khen?"

"amboi...tak sayang molot ke???"

"ups!"*sambil Jemah tutup mulut Jemah dengan Chanel Bag fake Jemah...

Ramai kan camtu? agaknya kalau dosa tu dalam bentuk pepejal, or boleh nampak, pergh!!! ramai agaknya yang menjauhkan diri dari dosa. fuuuhhh...
Dah la uols... Jemah nak masak ni... nenanti Jemah bagi lagi berita-berita Panas dari mana-mana pulak kayh??? Lagipun Jemah ada jemputan ke Paris ni... nak terbang hari ni... hahahha...

Assalamualaikum WBT

p/s: berangan pandai kan?

No comments:

Post a Comment