Nuffnang Ads

Saturday, March 7, 2015

Santai Ben Ashaari pentingkan kejujuran.

Assalamualaikum WBT,



Apa khabar semua? Tadi saya ada beli Berita Harian, tau sebab apa saya beli BH untuk edisi Sabtu ni?? Tau kenapa??? Sebab saya tau yang Abang Ben Ashaari ada masuk BH... dia adalah seorang blogger otai dah kot, gila tak baca fasal dia, walaupun selalu tengok kat dalam blog cuma, kalau dalam akhbar ni, rasa lebih rasa pembacaannya tu... kan. haha...

So! saya pun tengah baca sekarang ni, mana tahu, ambil persis-persis kehebatan Abang Ben kan? 

Abang Ben cakap,

"menulis perlukan kejujuran. Ia lebih bernilai dari wang ringgi."

Itu saya paraphrase sikit lah... gitu... hehehe... 

Tapi apa yang Abang Ben cakap, dalam berblogging ni kena jujur dan janganlah ikut trend sangat. Ramai blogger yang menggunakan nama-nama dan kontroversi artis dalah menaikkan rating. Saya ada terbaca yang Abang Ben tulis, tentang rating, dia baru dapat tengok selepas 6 bulan berblog. 

Haha, saya? Sampai sekarang tak pandai nak tengok rating weh. Tapi apa-apa pun, Abang Ben cakap, dalam penulisan blog ni, kita kena jujur dan kita perlu lah mencari sumber yang sahih untuk ditulis. Jangan main tulis je. Tak baik. kay?

Itu sahaja lah...

Assalamualaikum WBT,

p/s: eh, baru perasan yang background blog saya lebih kurang background blog Abang Ben, maaf. Saya tak sengaja abang Ben, nanti saya tukar.
p/p/s: Jangan lupa contest ni!!! FVXTLN

2 comments:

  1. Tak kisah pun psl bgrnd tu..tq akmall..gud luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Abang Ben for the comment. Okay!, thanks to you too.

      Delete