Nuffnang Ads

Wednesday, April 29, 2015

Gym or Not To Gym? *nak jadi macam Zul Ariffin?

Assalamualaikum WBT,

Saya ada kawan nasihatkan kan, dia cakap,

"awak tu tak boleh kurus dengan jogging je, awak kena shape your body. Sebab badan macam awak ni, memang kena angkat berat or camtu lah..."

Mula-mula, okay. Maybe la kot sebab saya pernah jugak cuba berjogging, takde jadinya wehh... tapi stamina memang best lah, but berat tu memang tak turun lah. Setakat 1-2 kg tu, apalah sangat kan? Bukan tak bersyukur, cuma, when we know we word hard but the result is not as we expected. So, payahlah sikit nak continue the programme tu kan, unless saya masuk the Biggest Loser, mungkin saya akan jadi seorang model.. over lagi!!!



Ni pulak ada gym dekat pekan berdekatan dengan kampung saya ni. Saya nak pergi, tapi malu. hahahah.. maklumlah, gemok. Bila kita tau kita gemok, tapi kita tak dapat terima hakikat yang kita ni gemok, makanya, terjadilah terbitlah perasaan MALU. Iya lah, bila kita fefeling badan macam Saiful Apek, *kurus kan? Tapi hakikatnya, badan kita macam Abam *comel kan? Gemok is awesome katanyah!!!, so, ini lah, CONFIDENT tu memang terus kurang. Immediately. Memang tak dapat disangkal lagi. Boom! 

Entah, dulu masa duduk U dulu pernah la pergi gym, dengan Dean, Pizi dan Fauzan, kami pergi ramai-ramai, tapi bila sekarang ni dah sensorang, everyone is takde, so, rasa macam entah lah, macam malu pulak nak pergi tu! hahahah..

Memang ada orang cakap,

"Pergi je la, nak malu apa. Duit bayar lain-lain kan."

Memang la macamtu, tapi kalau saya sampai sana. Apa yang perlu saya buat dulu? Nak bayar trainer, memang tak kuasa lah saya. Membazir. Agaknya, pergi tengok-tengok dulu, then baru tanya macamane kan? hahaha.. *jalan selamat.



Tetiba masuk gym terus dapat badan macam Zul Ariffin... hahaha.. *over tak? saya kalau pergi gym, saya tak nak sado-sadorina ni, saya nak perut saya kempis pun dah cukup. Itu sahaja. Hahaha.. ke takyah pergi gym untuk hilangkan buncit perut ni? Ke camne? Adoiyai...

Tapi sebenarnyakan, saya paling rasa yang paling sangat-sangat menjadi sebab saya gemok ni adalah NASI! hahaha.. saya makan nasi je kot. Takpe la, nanti kurangkan makan nasi, makan buah betik dan pisang je. Bantai!

Assalamualaikum WBT

p/s: Masalah berat badan ni macam politik, janji nak kurus, tapi takde! hahaha...

 

No comments:

Post a Comment