Nuffnang Ads

Thursday, April 30, 2015

Novel : Mencari Sumayyah.

Assalamualaikum WBT,

Pernah anda terfikir untuk menjadi seorang penulis? Maksudnya, tetiba menaip dalam Words then idea mencurah-curah bak hujan lebat? Pernah terfikir dan jadi macamtu?

Saya pernah! Dalam beberapa hari ni saya ada menulis sebuah cerita, tapi I will not publish that cerita dalam any kind of material, cukuplah saya sendiri baca.. hahaha... tapi sekarang saya ada idea baru yang saya hendak tulis.



Saya dah ada tajuk dan ia adalah Mencari Sumayyah. Saya nak menulis ni macam cerita yang berunsur keislaman dan ia mengisahkan *dalam fikiran saya lah, but ia akan ditambah lagi nanti semasa menulis, seorang lelaki yang mencari seorang wanita untuk dibuat Isteri, tetapi wanita ini adalah seorang yang stranger, maksudnya stranger dengan stranger lah tetapi in the end,.. jeng jeng jeng, mana boleh bagitau kan? Hahaha... adalah kepayahan dan kesusahan hidup yang akan dilalui oleh mereka, si lelaki bersusah payah meninggalkan harta untuk mencari pasangan hidupnya dan setelah berkahwin akan ditimpa dugaan Allah yang besar dan berat. Well, ini semua masih dalam perangkaan. Saya akan tulis but, it will take time to imagine such event. Hahaha... insyaaAllah, saya akan publishkan kat sini, maybe saya akan buat macam chapter ke apa ke, kan?

So, wish me luck dan moga-moga takdelah writer's block ke apa. hahaha... over kan? Baru tulis sikit dah writer's block konon.. 

 Assalamualaikum WBT

p/s: lantak lahai..fefeling Penulis Novel pulakkkk... hahaha...

No comments:

Post a Comment