Nuffnang Ads

Monday, May 11, 2015

A.R.A. : Current Obessions.

Assalamualaikum WBT,

Kalau dalam Fashion mutakhir ni, ramai orang inspired dari zaman lama-lama dulu, from cutting to print. Back to basic, mostly dalam RTW lah, but not in high end la gamaknya... hahaha...





Tapi bila kita di bandar market lain, but di kampung market lain. Kita tak boleh tiru kuasa beli di KL, mereka berbeza dengan kampung. Di kampung, kuasa beli dan minat tu berbeza. Pandangan fashion to tak se-advanced yang berada di bandar-bandar besar.

Kalau di KL, mentaliti dan how people perceived people wearing apa pun, berbeza. Kadang-kadang dorang tak kisah pun, both parties lah. Yang memakai dan yang melihat pemakaian. Yup, dorang tak kisah, but di kampung, kalau kau pakai yang agak berbeza dari alur jalanan seharian, samada kau dikutuk dan dikeji atau dipuji melambung tinggi.

I have tasted both. Hahaha...

Dua-dua dah faham sangat, but sometimes, it datang dari diri kita sendiri dalam menangani 'masalah' mereka. Bukan apa, we know the level of thinking is not the same, janganlah kita rendahkan pemikiran kita hanya kerana kita ingin mereka faham. Cuba tinggikan pemikiran mereka supaya pemikiran mereka sama level dengan pemikiran kita dan supaya mereka lebih 'terfaham' dengan apa yang kita cuba sampaikan. Interpretasi seni.

Assalamualaikum WBT

p/s: Terfeling pulak....hahaha...

No comments:

Post a Comment