Nuffnang Ads

Sunday, June 14, 2015

Che Mat Gebu - Blogger Agung.

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Wahhh... dipagi Ahad yang hening ini... sungguh mengheningkan. Biarpun rakan-rakan kita di Sabah diuji dengan pelbagai ujian, tabahlah. 

Baiklah, sekarang ni, segala jenis barang lama-lama yang elok mahupun yang kurang elok ada harga. Yes, seperti apa? Seperti pinggan mangkuk motif bunga kangkung. 

Iya, pinggan mangkuk motif bunga kangkung ni memang famous dari dulu lagi. Dia ada banyak jenis, yang arwah wan saya ada dulu adalah bunga kangkung, bunga ros hitam putih dan bunga ros colour. Kalau nak diikutkan  daripada pemerhatian, bunga kangkung paling famous, bunga ros ni dia masih baru lagi so, agak tak season lah.. gituhhh....hahaha

Selaluanya, blogger agung yang selalu menggunakan pinggan mangkuk motif bunga kangkung ni adalah Che Mat Gebu! Dia memang selalu sangat laaaahhh guna motif ni, dia memang mempunyai motif kuat dalam pengumpulan barangan antik terutamanya set pinggang mangkuk ni. Dia memang suka, lagipun, tak salah la kan sebab Che Mat adalah blogger agung yang mempamerkan masakan-masakan, so! eat your heart out pitches! hahaha... gituhhh..

Ha? apa? Tak tau siapa Che Mat Gebu? adoiyai.. kepada blogger yang tak tau Che Mat Gebu ni siapa, mintak tolong logout blog tu, then terus deactivate! hahaha... dia ni blogger otai tau, walaupun saya tak pernah jumpa dia sebab saya duduk luar negara negeri, saya yakin yang Che Mat Gebu adalah seorang yang baik dan baik hati. *ini bukan entry kipasusahnakmati yea...



Nah ini link blog dia!!


selain memasak, dia juga mengumpul pinggan,*Dah bagitau tadi kan? hahaha, so! macamtu larrrr... 

Dah, apa-apa korang follow Che Mat kat mana-mana media sosial yang adalah dalam dunia ni, dia mesti ada. Che Mat sayangkan peminat-peminatnya. 

Assalamualaikum WBT
 
p/s: Kalau che mat tu, dah setaraf Dato Siti Nurhaliza dah... punya hebat!!!
p/p/s: Tajuk tak mudah!!!! hahahaha

No comments:

Post a Comment