Nuffnang Ads

Sunday, June 7, 2015

Gempa Bumi Di Sabah. #prayforsabah

Assalamualaikum WBT,

Apa khabar semua? Baik eh semua?


Saya nak ucapakan takziah kepada semua warga Sabah diatas ujian yang diberikan.

Pada Jumaat, 5 Jun 2015, gempa bumi berskala 6.0 ritcher telah mengegarkan Sabah dan telah menyebabkan banyak kawasan di Sabah terjejas teruk. 

Banyak mangsa yang maut ekoran gegaran kuat iaitu 54 kilometer di bawah tanah. 

Memang sekarang ni banyak khabar angin, itu ini yang mengatakan beberapa individu dalam kerajaan tidak mengambil berat kepada apa yang berlaku. Kadang-kadang, ada betulnya jugak khabar angin ni, apabila kita perlukan pembesar negara, mereka perlulah ada di tempat kita. Kadang-kadang kena jugak fikir, which is more important, the national meeting or whatever atau your Rakyat.

Kalau Rakyat is not important, then, sorry to say, whatever your are doing after this, WILL REFLECT every single result in the next General Elections. You just have to be ready, sebab tu Tun M risau sebab every single rahsia negara akan terbongkar kalau kerajaan bertukar tangan, itu sahaja. Sebab tu Tun M marah-marah dan Nothing to hide tu.

Maaf cakap lah, everything is politics. Yes, everything. Sometimes, you just need to sacrifice whatever your are doing, biarlah orang nak cakap awak turun padang sebab saja-saja nak tengok, bla bla bla... jangan risau lah benda tu, in the end, its your name. Yes, your name. Tak turun orang mengata, turun pun boleh mengata, that is why, better turun, at least, people can see your efforts.

Tapi jangan bawa your wife, most people tak suka your wife. Pergi separate, kalau tak people will talk. Some are okay with you, PM, but sesetengah tak suka your wife. Tu je, itu apa yang saya dengar dan lihat melalui pemerhatian. 

Tapi yang PALING PENTING sekarang ini adalah penduduk Sabah yang terjejas teruk itu. Seperti juga di Kelantan, mereka perlukan bantuan dalam meneruskan kehidupan mereka. Segala jenis keperluan dan juga tempat tinggal amatlah diperlukan. Bayangkan jikala rumah mereka rosak dan mereka tidak tempat untuk tidur semua, ya Allah... dan setahu saya ada sesetengah tempat cuacanya agak sejuk. Mereka juga memerlukan blanket dan selimut.

#prayforSabah

Assalamualaikum WBT

p/s: Dugaan yang sungguh hebat, semoga orang di Sabah tetap tabah dan dont lose hope.
Su gempa bumi dengan kekuatan 6.0 pada skala Richter berpusat di 6.1 utara, 116.6 timur, kira-kira 16 kilometer di barat daya Ranau berlaku jam 7.15 pagi tadi.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/59280
Satu gempa bumi dengan kekuatan 6.0 pada skala Richter berpusat di 6.1 utara, 116.6 timur, kira-kira 16 kilometer di barat daya Ranau berlaku jam 7.15 pagi tadi.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/59280
KOTA KINABALU: Satu gempa bumi dengan kekuatan 6.0 pada skala Richter berpusat di 6.1 utara, 116.6 timur, kira-kira 16 kilometer di barat daya Ranau berlaku jam 7.15 pagi tadi.

Selanjutnya di : http://www.bharian.com.my/node/59280

No comments:

Post a Comment