Nuffnang Ads

Monday, June 1, 2015

Mengajar subjek English di GM Raub.

Assalamualaikum wbt,

Apa khabar semua? Sihat ke? Alhamdulillah kalau sihat...Ni saya nak cakap sikit fasal kelas saya kat GM Raub. Saya mengajar subject Bahasa Inggeris kepada pelatih-pelatih program PKPV 2015. Mereka diberi peluang untuk ambil program ni sebab untuk belajar kemahiran sambil tidak lupa untuk mengambil SPM.

Jadi, last week saya adakan sedikit pendedahan melalui short exam, btw, exam tu cam surprise exam la.. takde announcement langsung saya buat. Memang  takde. Masuk-masuk terus ada exam. Dorang terkejut juga tapi jawab jugak lah...Dorang jawab exam dalam 1 jam. Tapi yang objektif je la.. yang tulis menulis tu memang tak la... tak cukup masa lah...
Then, lepas exam kami berbincang mengenai jawapan. Seronok, i can see how they managed to answer the questions and also how they managed to respond to the question exam.

Ada yang jawab bagus, ada yang baik jawapnnya. Takde yang tak bagus eh. Takde! Memang takde.Jadi! Nak belajar bahasa ni sebenarnya minda kita kena creative. Serap sebanyak mungkin dan jangan putus asa. Tu saje dan kita kena banyak membaca. Itu paling penting.

Dari pembacaan kita dalam familiarkan diri kita dengan struktur ayat. Barulah kita berjaya belajar. Ok?Itu sahajalah...

Assalamualaikum wbt.

P/s: pening dari naik bot. *kemana? Tunggu entry saya nanti.

No comments:

Post a Comment