Nuffnang Ads

Friday, July 31, 2015

Putrajaya, Wilayah Idaman.

Assalamualaikum wbt,

Dah sampai semalam di Putrajaya, kami tidu di rumah saudara ayah lah... so, selesai 1 hari dan pagi ini kami bergerak ke Masjid Besi atau Masjid Tuanku Sultan Mizan Zainal Abidin yang terletak di Presinct 3, ala yang dekat dengan Bangunan Perbadanan Putrajaya.

Putrajaya ni cantik sebab ia terancang. Tersusun. KL  tu sesak sebab ia tidak terancang dan tersusun. Everything is scattered. Everything is all over the place sebab tu la macamtu. Sesak sangat.

So, tapi disebabkan Putrajaya ni adalah sebuah Wilayah Bangunan Pemerintahan, maka tak banyak la benda2 lagha kan... hahaha.. cuma ada Alamanda je la.. but okay la kot. Lagipun, buat apa benda-benda yang macamtu, kalau nak buat hiburan pun, better buat tempat macam tempat Kucing seba better that way. Boleh relieve tension kerja.

Pusat penempatan pun kat Putrajaya ni bukan mainlah cantiknyaaaa.. senyapp jeee...hahaha.. sunyi sangat pun ada. Boleh gilaaa woi kalau duk sorang..

So! Kepada yang ingin melihat seni bina bangunan-bangunan cantik serta berseni moden, datanglah ke Putrajaya. Tempat bersih dan indah.

Assalamualaikum wbt

P/s: ni nak jenjalan tengok alam. Hahaha...

No comments:

Post a Comment