Nuffnang Ads

Tuesday, September 22, 2015

KFC! SEDIAKAN SATU ROOM FOR UR WORKER!!!

Assalamualaikum wbt,

Aritu saya ada up post fasal KFC baru di bandar Raub kan? Now... apa yang saya sering dapat perhatikan adalah bila dibandingkan dengan beberapa restaurant fast food lain, KFC ni ada vibe family sikit, which is no different from the others kan.

Tetapi, malangnya, SELALUNYA staff mereka adalah memang kadang-kadang TOO DAMN LOUD. Saya cukup tak kisah kalau korang nak bercakap ke apa, tetapi, please.. awak sebagai pekerja, u need to behave like pekerja. U bawak imej syarikat you. Kalau u macam, kacau-kacau budak yang makan kat restaurant u then u ketawa-ketawa like crazy people. Do really think that people enjoy tengok korang?

Bullshit? Bullshit. Bullshit. Memang menyampah. I dont care la u sapa pon. Stress, yes, I know but patut tau benda tu, kerja fast food restaurant memang stress. U know better.

Apa-apa pun, korang pekerja, kot iya pun, jaga la batas pergaulan korang. Kerja tetap kerja but kalau korang nak kerja buat cara nak kerja. Kalau setakat nak bising-bising, i personally think that KFC holdings need to buat satu room untuk pekerja korang..please. Jangan biarkan dorang berlonggok kat satu tempat, WALAUPUN dorang tengah rehat. Ok?

Biarpun orang kampung kan, but please, baguskan mentaliti dan pemikiran. Ok?

Assalamualaikum wbt

P/s: nak makan pon takde mood.

No comments:

Post a Comment