Nuffnang Ads

Saturday, September 5, 2015

Penyumbang Negara.

Assalamualaikum wbt...

Ada sesetengah orang cakap, pekerjaan seperti eksekutif dan mereka yang hanya bekerja dalam bidang yang 'diiktiraf' jenis yang menyumbang kepada kelangsungan negara.

Tetapi sebenarnya, ada banyak lagi sumber dan kategori pekerjaan yang menyumbang kepada kelangsungan sesebuah negara.

Bak kata TPM pekerjaan 3D. Tapi ada ramai je yang sebenarnya bekerja dalam bidang ni, bagi mereka yang tak mahu duduk di bandar-bandar besar. Tapi tu la pandangan orang Melayu kita ni, kalau seseorang tidak bekerja sebagai eksekutif or bekerja pakai cecantik, selain daripada itu, itu bukan pekerjaan. Usahawan adalah bukan pekerjaan, bekerja sebagai petani bukan pekerjaan, itu adalah pandangan but now, actually, ia adalah pekerjaan. Hehe..

Tapi apa-apa pun, apa-apa pun, it pays the bill quite amazingly. Haha...

So..itu sahaja untuk pagi ini.

Assalamualaikum wbt

P/s: vivo..come to papa...

1 comment: