Nuffnang Ads

Saturday, September 26, 2015

Salam Aidiladha!!

Assalamualaikum wbt,

Salam Aidiladha semua, maaflah tak dapat update apa-apa time raya. Kami beraya sangat sederhana tahun ni, takde baju baru, hanya ada makanan je. Tak nak la membazir sebab baru je lepas raya Aidilfitri kan aritu, so, better takyah spend banyak sangat on things yang tak necessary. Tak koser.

Okay, di musim haji ni kita dikejutkan dengan bermacam insiden. Kren jatuh di Makkah, rempuhan orang jemaah dan bermacam lagi. Kepada yang ada ahli keluarga di sana, sudah semestinya mereka berasa risau. Iya, saya pun risau sebab ayah saya ada di Makkah, mengerjakan ibadah haji.

Jadi, kepada yang so ignorance, dan takde langsung simpati, I just want to say that, 

"Please, do not create bullshits in other peoples' lives, just because your lives are full of shits, it does not mean that we need to fill ours with the same shit. Do not create stories that could bring others in a deep worry. Thank you".

So, macamtu lah.

Be kind to one another - Ellen 

Assalamualaikum WBT

p/s: Nanti saya update a few things, I'll save it to draft dah...

No comments:

Post a Comment