Nuffnang Ads

Friday, September 18, 2015

UMNO dan Perasaan Saya.

Assalamualaikum WBT,


Apa khabar semua? Beberapa hari lepas saya duduk di kedai dan mak saya, mak cik-mak cik saya, ada kenalan lain bercakap fasal politik di kampung.

Funny tau, walaupun di kampung tapi politik masih bangang. Kenapa bangang? Meh sini nak cerita, politik kotor start dari pengenalan pucuk pimpinan dan disuburkan oleh ahli akar umbi. Kenapa saya berkata begitu? Kerana ia terjadi kepada ayah saya.

Pada tahun 2008 kalau tak silap saya, ke tahun lain, but the thing is, my dad adalah seorang ketua kampung dan pengerusi JKKK dan disebabkan kononnya nak menaikkan seorang lagi penduduk yang HANYA beralamat diri di Kampung Jenud ni, tetapi langsung takde di sini at MOST of the time, dia dicalonkan untuk dijadikan ketua cawangan. Makanya, ketika di dalam mesyuarat, ayah saya adalah tukang catit minit mesyuarat rasanya sebab dia jadi apa tah, saya tidak lagi boleh mengundi pada masa itu rasanya, dan still I am not interested in politics, but saya sahaja nak menceritakan bagaimana bangang dan bodohnya politik itu secara umum. Kalau dikhususkan, lagi lah bangang serta bodoh lembu!

Now, suara pemuda dikatakan adalah suara yang paling lantang. Pada pendapat saya, suara lantang yang bodoh serta bangang adalah suara yang PALING LANTANG. Kenapa? sebab most of the time, these morons bukan ada isi pun. I am using hasty generalisation towards several people lah and their gangs. Whatever. Lepas tu, ada satu insiden tu, ayah saya di panggil dengan nama 'bodoh' hanya kerana tidak mencatiti minit dengan betul. Saya pun tahu orang tu, rapat? Not in a million years. Respect? Not, I would say Fuck you to the your death. Thank you very much. Hatred? Yes, of course. Who doesnt? Bila cakap my dad macamtu, then u think I need to respect you? Nak dijadikan cerita, kebetulan, sebenarnya, most of their siblings memang macamtu. Mulut lancang, kurang hajar. Should I add more? I think thats enough kot. 

Then ada pulak mesyuarat UMNO untuk apatah! Haha, dah la dorang ni menipu dalam meletakkan orang dalam UMNO cawangan, bodoh! Agaknya orang Bahagian tak tau gamaknya. Jejeks belaka perangai. Then, berbalik kepada mesyuarat, disebabkan ramai kononnya nak menaikkan saudara yang KONONNYA mampu membawa UMNO Cawangan ke MATA DUNIA, alih-alih, janjian 10 PC untuk anak Jenud pun habuk pun takde. Hahaha, siapa percaya macamtu? Saya? Tepuk tangan tanda tempelak. Hahaha... Then mesyuarat tu tak cukup orang, MENGGAGAU MENCARI ORANG UNTUK MENCUKUPKAN ORANG UNTUK MESYUARAT. Hahaha, ayah saya? Tetap ada sebab ayah saya SAYANGKAN PARTI UMNO. 

Masa ayah saya menjadi ketua cawangan, segala duit pilihanraya, duit-duit yang dibagi oleh beberapa orang VVIP UMNO, diletakkan kepada tangan Bendahari dan ia digunakan untuk simpanan, dan ia digunakan secara menyeluruh. Tetapi, selepas ayah saya tidak lagi memegang ketua cawangan UMNO, segala duit serta apa yang diberikan, senyap begitu sahaja. Nampak tak? Politik adalah sumber pendapatan pelbagai individu, sampai ada yang boleh dicaj pecah amanah. Gila kaawww!!! hahaha, hebat tak politik kampung. Itu kampung je, kalau luar, tak tau lah... 

Then, sekarang, bila ada aktiviti UMNO, ramai yang malas nak amik tahu sebab UMNO Cawangan TELAH DICEMARI dengan pelbagai benda-benda yang tidak sepatutnya. Malu? Of course sebab UMNO Bahagian tau yang sebenarnya, sah ke barisan lantikannya tu? entah lah... hahaha...

Now, saya ada cuba mendaftar la dalam UMNO sebab my dad and my mum suruh, but sampai sekarang takde, sama gak dengan kakak saya. Nak menyokong tapi sokongan tidak diperlukan. Hahaha, so, now, I am free lah, nak masuk PKR ke, PAS ke, Parti Amanah ke, Harapan Rakyat ke apa ke... hahahah.. bantai. 

Tapi saya amat professional, saya tahu bila nak bercakap politik dan bila nak diam buat dunno. hahaa.. mostly, I love to read what happening to politik di Malaysia. BR1M nak keluar dah tak lama... hidup!!! Takbir!!!

Assalamualaikum WBT

P/s: Mencari  yang tak pasti. Dicari tak berjumpa, mencari tetap tidak berjumpa. Allah? Mesti jumpa.

No comments:

Post a Comment